Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon."— Előadás másolata:

1

2 Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror

3 Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon (www.festomuvesz.hu ) így vall önmagáról: „Tatáról elszármazott festőként ma Tatabányán élek. Gyermekkoromat a tatai erdők, tavak, források és patakok partjain éltem. Itt csodáltam meg Dobroszláv Lajos festőművészetét. Úgy éreztem, nekem is festenem kell. Szívesen tanított első mesterem Dobroszláv Lajos Kossuth-díjas, majd később Krajcsirovics Henrik SZOT-díjas festőművész. Az elmúlt évtizedekben mindig a természet szépsége adta a témát: erdők, mezők, tavak, folyók s a kitárulkozó hatalmas égbolt. Az évszakok változásainak igézetében festek. A négy évszak sosem ugyanaz, a természet mindig új varázslatokkal lep meg. Felhőjátékok, a vizek tánca, a tél dermesztő hidege, az ősz ezer színének orgiája - mind az életről mesél a színek, a formák nyelvén, s ezeket festem meg. Talán ezért szeretik képeimet. Kedvelem az akvarell-technikát, hihetetlen zabolátlansága miatt. Műveim a világ öt kontinensén megtalálhatók: Ausztráliától Kanadáig, Európától Brazíliáig. Számtalan kollektív tárlaton vettem részt és 65 önálló kiállításom volt. Hiszem, hogy képeimmel sikerült a jelent megragadni s továbbadni a jövőnek.” 

4 Az Által-ér a Fényesnél (Tata) Automatikus váltás

5 A grófi kastély (Tata, Esterházy-kastély)

6 A nagy sziget a Csekén (Tata, Cseke-tó)

7 Harangláb (Tata)

8 Az Angol parkban (Tata)

9 A tatai templom (Komáromi utca eleje)

10 A Cseke-tó (Tata)

11 Keresztelő Szent János szobra a Vár előtt (Tata)

12 Vágóhídi ragyogás (Tata)

13 Cseke-tó a Kazinczy-paddal

14 A Malom utca (Kassa)

15 Vissza a múltba (Kassa)

16 Kis Duna a Bazilikával Esztergom

17 Hollókő

18 Délidőben a tanyán

19 Virágcsendélet

20 Megmérkőzök

21 Lovak délidőben

22 Horgászok a Hernád mellett

23 Hóesésben

24 Felriadt fácánok

25 A fafaragó pásztorfiú

26 Hegyek között

27 A környei tónál VÉGE, A ZENE KATTINTÁSIG SZÓL


Letölteni ppt "Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések