Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Derecskei Nikolett

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Derecskei Nikolett"— Előadás másolata:

1 Készítette: Derecskei Nikolett
Japán világa Készítette: Derecskei Nikolett

2 Bevezetés Szakdolgozatom témája Japán bemutatása. Japán egyedülálló és érdekes kultúrával rendelkezik és ezzel az oldallal szeretném azoknak is bemutatni ezt a különleges országot, akik nem ismerik. Rendszerterv Adatmodell Adatbázisok létrehozása. A weblap 2 táblát tartalmaz. Egyikben a regisztrált felhasználók adatai, másikban a vendégkönyv adatai tárolódnak.

3 Design A weboldal felületének bemutatása. A felület tervezésekor törekedtem az egyszerűségre és látványosságra. A grafikus megjelenítéshez, próbáltam az oldal témájához illő színeket választani. A teljes oldal:

4 Fejléc: Ez tartalmazza az oldal nevét és az oldal témájára utaló képeket.
Menü: Ez tartalmazza a navigációhoz szükséges menüpontokat. Két lenyíló menüpontot tartalmaz (Érdekességek, A japán nyelv). A menü lenyíló része:

5 Oldalsáv: Az oldalsáv 3 elemet tartalmaz
Oldalsáv: Az oldalsáv 3 elemet tartalmaz. Az első a japán időt jeleníti meg. A második a bejelentkező űrlap. A harmadik egy linkgyűjtemény. Tartalom: Itt található az oldal tartalma Lábléc:

6 Használati eset diagram
A látogató és az admin jogosultságainak ábrázolása. Felhasználói dokumentáció: Ebben kerül bemutatásra az oldal menüpontjainak tartalma. Az oldalt két felhasználó látogathatja, az egyszerű felhasználó és a regisztrált felhasználó. Menüpontok: Főoldal, Japán, Érdekességek, A japán nyelv, Galéria, Vendégkönyv

7 Fejlesztői dokumentáció:
Ebben a részben kerül bemutatásra az oldal egyes funkcióinak a programozása Kliens oldali megvalósítások (JavaScript): Ezen programozási nyelvre a Menü, Óra, Galéria, Nevezetességek elkészítésénél volt szükségem. Menü: Óra:

8 Nevezetességek: Szerver oldali megvalósítások (PHP): Ezen programozási nyelvre a navigáció, a regisztráció, a belépés és a vendégkönyv elkészítésekor volt szükségem. Navigáció: Hívása:

9 Regisztráció: Felhasználó ellenőrzése(részlet): Először meg kell vizsgálni, hogy adott-e meg felhasználónevet. Ha igen, akkor további ellenőrzéseket kell elvégezni. Jelszó ellenőrzése (részlet): Itt szintén meg kell vizsgálni, hogy adott-e meg jelszót. Ha igen, akkor további ellenőrzések hajtódnak végre. Jelszó titkosítás:

10 ellenőrzése: Itt is meg kell vizsgálni, hogy adott-e meg címet, ha igen, akkor további ellenőrzéseket kell elvégezni. Belépés: Miután a felhasználó sikeresen regisztrált, be tud jelentkezni az oldalra. Ehhez azonban ellenőrizni kell, hogy a felhasználó regisztrált tag e.

11 Ha felhasználó bejelentkezett, akkor az űrlap helyett a felhasználó neve és egy kilépés gomb jelenik meg. Ezt a következő kód végzi el: Ha a felhasználó a kilépésre kattint, akkor kijelentkezhet az oldalról:

12 Vendégkönyv: A vendégkönyvbe csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Meg kell vizsgálni, hogy minden mező ki van-e töltve, ha igen, akkor az adatok bekerülnek az adatbázisba.

13 Tesztelés: Az oldal készítése során számos tesztelést elvégeztem. Figyelnem kellett, hogy az egyes böngészők helyesen jelenítsék meg az oldalt, valamint az egyes funkciók helyesen működjenek. Összefoglalás Célom egy olyan weboldal elkészítése volt, mellyel az emberek megismerhetik a Japán világot.

14 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Derecskei Nikolett"

Hasonló előadás


Google Hirdetések