Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Táblázatok készítése Szövegszerkesztés – 5. óra. Miért érdemes táblázatot beilleszteni egy dokumentumba? Ha a dokumentumban sorokba és oszlopokba rendezetten.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Táblázatok készítése Szövegszerkesztés – 5. óra. Miért érdemes táblázatot beilleszteni egy dokumentumba? Ha a dokumentumban sorokba és oszlopokba rendezetten."— Előadás másolata:

1 Táblázatok készítése Szövegszerkesztés – 5. óra

2 Miért érdemes táblázatot beilleszteni egy dokumentumba? Ha a dokumentumban sorokba és oszlopokba rendezetten szeretnénk az adatokat megjeleníteni. Táblázat beszúrása: 1.egérrel kijelölni2. Táblázat beszúrása… menüpont használatával

3 Ha a táblázat aktív, akkor Táblázateszközök/Tervezés és Elrendezés szalagon lehet a táblázatot formázni és egyéb tulajdonságait beállítani.

4 Táblázat tulajdonágainak beállítása: Elrendezés menüszalag Tulajdonságok gomb segítségével.

5 Táblázat tulajdonágainak beállítása: Elrendezés menüszalag Tulajdonságok gomb segítségével.

6 Táblázat szegélyezése: Tervezés menüszalag Szegélyek gomb segítségével.

7 Szöveg átalakítása táblázattá: Ha a kész szövegrészeket tabulátor vagy egyéb elválasztó karakter választja el egymástól, akkor a Beszúrás/Táblázat/Szövegből táblázat… menüpont segítségével. Táblázat alakítása szöveggé: Táblázat kijelölése után Elrendezés menüszalag Szöveggé alakítás utasítással.

8 Házi feladat Készítsétek el az órarendeteket esztétikus táblázatban és töltsétek fel a megosztási felületre. (Plusz feladat: képek, piktogramok elhelyezése a tantárgyak neve mellett a tantárgyra utalva)


Letölteni ppt "Táblázatok készítése Szövegszerkesztés – 5. óra. Miért érdemes táblázatot beilleszteni egy dokumentumba? Ha a dokumentumban sorokba és oszlopokba rendezetten."

Hasonló előadás


Google Hirdetések