Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi is az a rezonancia? Edinburgh-tay folyó hídja Tachoma híd Maine at Angers.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi is az a rezonancia? Edinburgh-tay folyó hídja Tachoma híd Maine at Angers."— Előadás másolata:

1

2 Mi is az a rezonancia? Edinburgh-tay folyó hídja Tachoma híd Maine at Angers

3  Fizikai jelenség, ami gerjesztett rezgéseknél lép fel olyankor, ha a gerjesztés és a lengőrendszer rezgéseinek frekvenciája közel van egymáshoz. Ilyenkor a rezgés által a rendszerbe vitt energiaadagok összegződnek  nagy rezgés amplitúdó jön létre. Ha nem csillapítjuk végtelen nagy is lehet.

4  1879-ben Skóciában Edinburgh-tay folyó hídján a széllökések frekvenciája és a rajta áthaladó vonat zakatolásának a frekvenciája összeadódott és ez pont megegyezett a híd saját frekvenciájával ennek következtében a híd a rajta lévő vonattal amin 75 utas utazott leszakadt.

5  Széllökések frekvenciája megegyezett a híd sajátfrekvenciájával, ennek következtében nagy mértékű lengés jön létre.(1940)

6 226 katona vesztette életét 1850-ben a franciaországi Maine at Angers hídján. A katonák menetelve mentek át a hídon, és véletlenül éppen a híd saját rezonanciafrekvenciájának ütemére. A híd egyre jobban mozgásba jött, majd leszakadt. Azóta a katonáknak "Lépést ne tarts" parancsot adnak a hídon átkeléshez.

7  http://tu.tv/videos/hamaca-paranormal-que-se-mueve-sola hinta http://tu.tv/videos/hamaca-paranormal-que-se-mueve-sola  https://www.youtube.com/watch?v=nFzu6CNtqec tahcoma https://www.youtube.com/watch?v=nFzu6CNtqec  http://prezi.com/bio5mmgshdjm/rezonancia-katasztrofak/ http://prezi.com/bio5mmgshdjm/rezonancia-katasztrofak/  http://google.com/ http://google.com/  http://hu.wikipedia.org/ http://hu.wikipedia.org/


Letölteni ppt "Mi is az a rezonancia? Edinburgh-tay folyó hídja Tachoma híd Maine at Angers."

Hasonló előadás


Google Hirdetések