Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első."— Előadás másolata:

1

2 E G E R S Z A L Ó K

3 A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első okleveles említése 1248-ból való. A község a középkorban a Rozgonyiak, majd a névadó Szalók nemzetség birtoka volt. Lakosainak száma 1800 fő. A lakosság száma évről évre nő. Egerszalók az egri történelmi borvidék része, hatszáz hektáron termelik itt az egri bikavér alapanyagait, valamint a fehér borfajtákhoz (leányka, olaszrizling, muskotály) a zenitet. A település megközelíthető közúton: a 3-as útról Kerecsendnél vagy Kápolnánál Eger irányába fordulva érhető el. A település igazi nevezetesség a község déli részén a föld mélyéből feltörő hőforrás. A nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos hévíz, A nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos hévíz, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. Csontsérülések utókezelésére, izületi és reumatikus bántalmak gyógyítására kiváló. A községnek a hévízforrással ellentétes oldalán, északi irányban egy 130 ha kiterjedésű mesterséges víztározó található. A tó egyrészt öntözési lehetőséget kínál a tőle délre fekvő településeknek. Emelett vízisportolásra is alkalmas, és közkedvelt horgászparadicsom.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32 ÉSZAK-MAGYARORSZÁG SÓS-TENGERVIZES GYÓGYFÜRDŐJE pps: Füredi László


Letölteni ppt "E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első."

Hasonló előadás


Google Hirdetések