Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C-11-201 2 -0001 Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C-11-201 2 -0001 Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013."— Előadás másolata:

1 „REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013.

2 Cél: Hajdú-Bihar megye neuromuszkuloszkeletális (mozgásszervi rehabilitáció, és a mozgással is kapcsolatos neurológiai rehabilitációs területekkel együtt) és a polytraumatizált (ideértve a súlyos koponya és gerincvelő sérüléseket amennyiben az a polytraumatzáció része) valamint szeptikus csontfolyamat utáni beteg vonatkozásában regionális rehabilitáció fejlesztése.

3 A pályázattal lehetőség nyílik az Intézményünkben működő rehabilitációs betegellátás minőségének javítására A Rehabilitációs Osztályunk 110 ágyon III progresszivitási szinten működik A beruházással megvalósítandó fő szakmai célok:  A célcsoportok igényeinek és állapotuknak megfelelő új szolgáltatások kialakítása (Nappali Kórház, sport-rehabilitáció és a járóbeteg ellátás fejlesztése);  Komplex rehabilitációs ellátás és az osztály hatékonyságának javítása (további korszerű eszközök alkalmazása mind a fizioterápia, mind az ápolás területén);  Új tevékenységek - eddig hely hiánya miatt nem végzett- bevezetése (sport foglalkozások és segédeszközök használatának gyakoroltatása kültéri gyakorló pályán, speciálisan kialakított tankonyha, tanfürdőszoba, betegoktató kialakítása stb.);

4 A Rehabilitációs Osztályt is magában foglaló egybefüggő épületcsoport egyes részei jelenleg használaton kívül vannak. A funkció nélküli területek az átalakítások révén kitűnő lehetőséget teremtenek mozgásszervi terápiás helyiségek, különféle tornatermek, ergo-terápiás helyiség, nappali-kórház és egyéb, a munkakörülményeket javító funkciók kialakítására, továbbá a helyszűkével bíró osztály működése szakmailag is az elvárt szinten valósulhat meg. Az épület csak részlegesen akadálymentes (cél a teljes akadálymentesítés). Az épületgépészet elavult, felújításra szorul az elektromos hálózat, nyílászárók cseréje valamint az épület hőszigetelése szükséges. A felújítás során lehetőség nyílik a vizesblokkok és a kórtermek korszerűsítésére is. Fejlesztéssel érintett épület összterülete: 3831 m2

5 A pályázat során beszerzésre kerülő főbb eszközcsoportok:  Elektroterápiás és egyéb gyógytorna eszközök (pl.: multifunkciós fizikoterápiás gép, függesztőrács stb.);  Ápolási eszközök (pl.: betegágy, betegfürdető stb.);  Végtagerősítő eszközök;  Sport rehabilitáció eszközei (pl.: Galilleo, multifunkciós kondicionáló gép stb.);  Kültéri gyakorlópálya eszközei;  Egyéb medikai bútorok (pl.: klb. kezelő és masszázs ágyak, stb);

6  Fejlesztéssel érintett a Nappali Kórház férőhelyeinek (25 ágy belső átcsoportosítás) kialakítása;  A lehetséges ápolási napok száma 6000 nap/év;  Ellátható betegek száma átlag három hetes (15 nap) kezelési idővel számolva 90 %-os ágykihasználtság mellett 360 beteg/év;  Teremtett új munkahelyek száma: 8 fő  1 fő orvos  7 fő szakdolgozó (gyógytornász, fizikoterápiásasszisztens, ápoló); A rehabilitációs járóbeteg gyógytorna és fizikoterápiás ellátás fejlesztése nem igényel többlet humánerőforrást.

7 Támogatás összege: Ft Költségvetés főbb elemei Támogatás (Ft) Projekt előkészítés Projekt menedzsment költség Építés, felújítás, bővítés Eszközbeszerzés Műszaki ellenőr és díja Tervezői művezetés díja Nyilvánosság biztosítása Közbeszerzési tanácsadó Kiviteli tervek elkészítése Összesen


Letölteni ppt "„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C-11-201 2 -0001 Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Debrecen, 2013."

Hasonló előadás


Google Hirdetések