Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kutatási alkomponens Összegzés 2004-2008 Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kutatási alkomponens Összegzés 2004-2008 Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,"— Előadás másolata:

1 Kutatási alkomponens Összegzés 2004-2008 Borbély Tibor Bors borbelytibor@lab.hu ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt www.employmentpolicy.hu Visegrád, Komponenszárás 2008. március 18-19.

2 A modernizációs folyamat megtervezésekor az volt a cél, hogy a PHARE fejlesztési modell mintájára zajló és egyre kiterjedtebb általános szervezetfejlesztéssel párhuzamosan a szervezet egy kicsit a „jövőbe is lásson”. Tehát mindenképpen végezzen olyan konkrét eredményekkel járó kutatásokat, elemzéseket, amelyek arra is választ kínálnak, hogy milyen lesz az Állami Foglalkoztatási Szolgálatot körülvevő gazdasági- társadalmi környezet 2013-ban vagy 2021-ben. Hiszen hosszú távú és folyamatos szervezetfejlesztést csak akkor lehetséges sikerrel véghezvinni, ha a fejlesztő a folyamatosan változó környezeti feltételekről rendszerezett ismeretekkel rendelkezik.

3 Tartalom és forma Forma: folyamatos változásban Tartalom: lényegében azonos  Munkaerő-piaci kínálat és kereslet prognózisai  Kompetencia alapú közvetítés  Monitoring rendszer fejlesztése Cca. 50-70 fő résztvevő, 10 kutatási projekt Számos érintett kutatóműhely: GKI, 3K, MTA KTI, Ecostat, ÁFSZ belső kollégák (részben Kutatási Főosztály)

4 Beágyazódás az ÁFSZ modernizációjába Az állami munkaügyi szervezet modernizációjaként megfogalmazott négyes célrendszerben a kutatási projektek fontos és közvetlen kapcsolódási pontokat mutatnak a négy alapcélból hárommal. A kijelölt célok és a kutatási projektek kapcsolódási pontjai az alábbiak szerint alakulnak:

5 A 4 ÁFSZ fejlesztési cél és a 10 kutatási projekt illeszkedése Az állásközvetítés rendszerének fejlesztése (1.2.1 projekt - a monitoring rendszerünk továbbfejlesztése; 1.2.2 projekt - kompetencia alapú foglalkoztatási kódrendszer kialakítása) A foglalkoztatási szolgálat szolgáltatási minőségének javítása az alkalmazott képzéseken keresztül, bevonva a roma alkalmazottakat is Munkaerő-piaci elemzések és kutatások végzése (Ez a cél közvetlen összefüggést mutat az alkomponens feladataival.) Az ügyfelek részére aktuális munkaerő-piaci és képzési információk nyújtása (1.2.7 projekt –a szakmák jövőjét előrejelző kiadványok készítése a korábbi FIT mappák felhasználásával; 1.2.5; 1.2.10; 1.2.11; 1.2.13 projektek, amelyek a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának változásait kutatják 2013-ig, illetve 2021-ig.)

6

7

8 Van-e direkt haszna a jövőbe néző munkaügyi szolgálatnak? – Íme !

9

10

11 Köszönöm figyelmüket! Elérhetőségek: borbelytibor@lab.huborbelytibor@lab.hu www.borbelytiborbors.extra.hu


Letölteni ppt "Kutatási alkomponens Összegzés 2004-2008 Borbély Tibor Bors ÁFSZ- FSZH szakmai tanácsadó, Ph.D. jelölt Visegrád,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések