Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a."— Előadás másolata:

1 Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig

2 A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a képzéseken keresztül a szabadidős és kulturális programok szervezéséig, sokféle tevékenységet kínálva a fiataloknak, a minél tovább iskolarendszerbe tartását és az esélyegyenlőség növelés érdekében.

3 Működésünk 2001 nyarára vezet vissza, amikor a Faág jóvoltából öt hátrányos helyzetű fiatalt tudtunk térségünkből nyaraltatni, ahol cigány származású egyetemisták voltak, akik valamikor állami gondoskodásban éltek s a maguk erejéből jutottak el oda, ahol most vannak. Személyes példájukat adták tovább a táborozáson résztvevő fiataloknak, hangsúlyozva az önerőből talpon maradást, s, hogy saját sorsáért mindenki maga felelős elsősorban. Ezen a nyáron szerveződött egy kézműves tábor is. A táborozáson nemcsak sok és újféle kézműves technikát ismerhettünk meg, de többek közt megismerkedtünk a cigány kultúrával, hagyományokkal, táncaikkal és dalaikkal.

4 Tábor végén beszéltük meg, hogy idehaza is folytassuk találkozásainkat., mivel a táborban eltöltött napok alatt kis közösségé kovácsolódtunk. Szeptembertől klub formájában kezdtünk működni, az akkori vezetés és a Családsegítő Szolgálat vezetője jóvoltából. A Családsegítő Szolgálat épületében kaptunk egy helyiséget, amit szépen lassan berendeztünk magunknak a helyi sportkörtől kapott bútorokkal s kedvünk szerint feldíszítettük. Heti egy alkalommal összejöttünk beszélgetni, társasozni, rövid kirándulásokat szerveztünk a szomszédos településekre, majd eljött az első pályázat ideje is. Ekkor már 14 főre bővült létszámunk egyrészt a gyermekjóléti alapellátás látókörében lévő fiatalokból, másrészt szájhagyomány útján terjedő jelentkezés nyomán.

5 2004-ben gondolkodtunk el azon, hogy megérett a klubunk az Egyesületté válásra., május 25-én a bíróság bejegyzett bennünket, mint Sásdi Faodu Egyesületet. A Sásdi Faodu Egyesület alapszabályban rögzített elsődleges célja: a halmozottan hátrányos és az állami gondoskodásban felnövő fiatalok esélyegyenlőségének és társadalmi integrációjának elősegítése. Ennek érdekében programokat szervez és valósít meg. Az egyesületnek önkéntesen lehet tagja bárki, aki igénybe kívánja venni szolgáltatásainkat és elfogadja az alapszabály szerinti célkitűzéseinket. Célcsoportja: a 13 éves kortól a fiatal felnőtt korig terjed

6 Olyan programokat ajánlunk, aminek a lehetőségeit a tagokkal közös keresünk meg, az ő igényeik szerint, az ő önkéntes részvételükkel Programjaink arra irányulnak, hogy a lehetőségét kínáljuk fel a tagjainknak az értékeik felismerésében és a fejlődésükhöz szükséges továbblépéshez a tevékenységeinken keresztül

7 Szolgáltatásaink: -Közösségi tér működteteése -Szabadidős tevékenységek (kézműves foglalkozás, filmklub, számítógépezés, internet használat, kirándulások) -Sporttevékenység -Tréningek -Szakmai műhely -Tanulmányi jellegű program

8 E szervezet nem kötelezi a diákokat semmire, a célunk, hogy a fiatalok maguk akarjanak jobbak lenni, sajátítsanak el bizonyos dolgokat, szívják meg magukat új ismeretekkel, természetesen mindenki saját képességeihez mérten. Egyesületünk megadja a lehetőséget ezekre, próbáljuk őket motiválni, a többi rajtuk múlik.

9 Hatása:

10


Letölteni ppt "Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések