Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai 2014. szeptember.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai 2014. szeptember."— Előadás másolata:

1 Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai 2014. szeptember

2 Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai EISZ – Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti program, a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára biztosít információforrásokat. Hozzáférés, a mindenkori oktatási tárca által regisztrált intézmények kutatói, oktatói, hallgatói számára. eisz.hu vagy lib.uni-obuda.hu

3

4

5 Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai Az EISZ fontosabb adatbázisai: Web of Science Web of Science Scopus Scopus Science Direct Science Direct Springer Link Springer Link ACM Computer Science ACM Computer Science Akadémiai folyóiratok Akadémiai folyóiratok SCRIPTUM szótárak SCRIPTUM szótárak

6 Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai EBSCO Publishing fontosabb adatbázisai: Business Source Premier Üzleti, gazdasági információk. ERIC Az ERIC, (Educational Resource Information Center) teljes szövegű pedagógiai adatbázis, dokumentumai 1966-ig hozzáférhetőek. GreenFILE A környezetvédelem adatbázisa. Academic Search Complete A világ legértékesebb és legátfogóbb, tudományos igényű, multidiszciplináris teljes szövegű adatbázisa, amely 1887-ig nyúlik vissza. Newspaper Source Plus Több mint 677 000 televíziós és rádiós híranyag átiratainak teljes szövegét is tartalmazza.

7 Szolgáltatásaink

8 Tájékoztatás A könyvtárosok segítséget nyújtanak a katalógus használatában irodalomkutatásban, adatbázisok megismerésében, közhasznú információk keresésében.

9 Számítógép használat A Könyvtár számítógépei minden olvasó számára ingyenesen használhatóak. (Internet, Neptun, adatbázisok, Office stb.)

10 Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés NyomtatásFekete-fehér: 25 Ft/oldal Színes: 50 Ft/oldal A Népszínház utcai és a Doberdó úti 1. Könyvtárban önkiszolgáló fénymásoló is működik.

11 Beiratkozás Az eddig felsorolt szolgáltatások beiratkozás nélkül vehetők igénybe. Kölcsönzésre azonban csak a beiratkozott olvasóknak van lehetőségük! A beiratkozás feltétele érvényes hallgatói jogviszony az Egyetemmel. A beiratkozás minden hallgató számára térítésmentes!

12 Beiratkozás menete  Személyi igazolvány  Lakcímkártya  Diákigazolvány (aki már megkapta) Amit még kérünk:  E-mail cím (Fontos!)  Telefonszám A beiratkozáskor kapott olvasójegyet, minden félévben érvényesíteni kell!

13 Kölcsönzés  Kölcsönözni csak személyesen, saját, érvényes olvasójeggyel lehet.  Az olvasójegyen lévő vonalkód egyúttal az olvasói azonosító is.  A személyes adatokban történt változásokat (különösen e-mail cím) jelezni kell!  Az Egyetem összes Könyvtárából egyidejűleg 15 db dokumentum kölcsönözhető.  Hosszabbítani a lejárat napjáig lehet személyesen vagy interneten keresztül.

14 Hosszabbítás Amennyiben elfelejtették kikölcsönzött könyveik lejárati dátumait, vagy hosszabbítani szeretnének, az olvasójegy segítségével a könyvtár katalógusában az „Olvasójegyem” ikonra kattintva tudnak belépni a könyvtári adatbázisba.

15

16 Értesítés, késedelem  A lejárati idő előtt egy héttel értesítő levélben emlékeztetjük az olvasókat, hogy rövidesen lejár a náluk lévő dokumentumok kölcsönzési határideje.  A késve visszahozott dokumentumokra késedelmi díjat számolunk fel (10 Ft/nap/dokumentum). A késedelmi díj mértékéről szintén e-mailben küldünk értesítést.

17 Előjegyzés  A beiratkozott olvasóknak lehetőségük van előjegyzést kérni.  Előjegyzést csak személyesen, az olvasójegy bemutatásával lehet kérni.  Az előjegyzett dokumentum beérkezéséről e-mailben küldünk értesítést.  Értesítés után 10 napig vehető át a könyv.

18

19 Egyéb fontos tudnivalók  A Könyvtárban mindig csendet kérünk  Kérjük ne telefonáljon  A kikölcsönzött dokumentumok épségére, tisztaságára ügyeljenek

20 Köszönjük a figyelmet! Az előadás anyaga a könyvtár honlapján elérhető lib.uni-obuda.hu Fényképek: Fényképek: Nerpel Nikoletta


Letölteni ppt "Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai 2014. szeptember."

Hasonló előadás


Google Hirdetések