Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok."— Előadás másolata:

1 Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat

2 Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok helyben használata.

3 Tájékoztatás Az olvasószolgálatban lévő könyvtárosok segítséget nyújtanak az irodalomkutatásban, adatbázisok használatában, közhasznú információk keresésében.

4 Számítógép használat A Könyvtár számítógépei minden olvasó számára ingyenesen használhatóak. (Internet, Neptun, adatbázisok, Office stb.)

5 Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés A Tavaszmező utcai, a Népszínház utcai és a Doberdó úti 1. Könyvtárban, pénzbedobós, önkiszolgáló fénymásoló működik. NyomtatásFekete-fehér: 25 Ft/oldal Színes: 50 Ft/oldal

6 On-line adatbázisok Az Egyetem regisztrált számítógépeiről elérhető az előfizetéses adatbázisok listája, mely a Könyvtár honlapján is megtalálható, de innen lehetőség van közvetlen belépésre is. Az adatbázisok rövid ismertetése, használati útmutatója ugyanitt érhető el.

7 Beiratkozás Az eddig felsorolt szolgáltatások beiratkozás nélkül vehetők igénybe. Kölcsönzésre azonban csak a beiratkozott olvasóknak van lehetőségük! A beiratkozás feltétele érvényes hallgatói jogviszony az Egyetemmel. A beiratkozás minden hallgató számára térítésmentes!

8 Beiratkozás menete  Személyi igazolvány  Lakcímkártya  Diákigazolvány (aki már megkapta) Amit még kérünk:  E-mail cím (Fontos!)  Telefonszám A beiratkozáskor kapott olvasójegyet, minden félévben érvényesíteni kell!

9 Kölcsönzés  Kölcsönözni csak személyesen, saját, érvényes olvasójeggyel lehet.  Az olvasójegyen lévő vonalkód egyúttal az olvasói azonosító is.  Mindenki saját magának kölcsönözzön, másnak ne!!!  A személyes adatokban történt változásokat (különösen e-mail cím) jelezni kell!

10 Kölcsönzés  A kölcsönzés, visszavétel, hosszabbítás folyamatát mindig kísérje figyelemmel!  Az Egyetem összes Könyvtárából egyidejűleg 15 db dokumentum kölcsönözhető.  A hosszabbítási szándékot külön jelezni szíveskedjenek. (Újabb könyvek kölcsönzésekor a korábban kivett dokumentumok lejárati ideje nem változik.)  Hosszabbítani a lejárat napjáig lehet személyesen vagy interneten keresztül.

11 Hosszabbítás Amennyiben elfelejtették kikölcsönzött könyveik lejárati dátumait, vagy hosszabbítani szeretnének, az olvasójegy segítségével az „Olvasójegyem” ikonra kattintva tudnak belépni a könyvtári adatbázisba.

12 Értesítés, késedelem  A lejárati idő előtt egy héttel értesítő levélben emlékeztetjük az olvasókat, hogy rövidesen lejár a náluk lévő dokumentumok kölcsönzési határideje.  A késve visszahozott dokumentumokra késedelmi díjat számolunk fel (10 Ft/nap/dokumentum). A késedelmi díj mértékéről szintén e-mailben küldünk értesítést.

13 Előjegyzés  A beiratkozott olvasóknak lehetőségük van előjegyzést kérni, ha a keresett könyv összes példánya kölcsön van.  Előjegyzést csak személyesen az olvasójegy bemutatásával lehet kérni.  Az előjegyzett dokumentum beérkezéséről e- mailben küldünk értesítést.  Értesítés után 10 napig vehető át a könyv.

14 Egyéb fontos tudnivalók!!!  A Könyvtárban mindig csendet kérünk! Beszélgetéssel, hangoskodással ne zavarjuk egymást!  Ételt, italt behozni nem szabad!  A Könyvtárban, kérjük, ne telefonáljon; kérjük, fáradjon ki a folyósóra!  Kérjük, a könyvtárból kikölcsönzött dokumentumok épségére, tisztaságára ügyeljenek!


Letölteni ppt "Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések