Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fotó: Szabó Á. Sajtónyilvános projektzáró rendezvény A nagytestű ragadozók (farkas,hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fotó: Szabó Á. Sajtónyilvános projektzáró rendezvény A nagytestű ragadozók (farkas,hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék."— Előadás másolata:

1 Fotó: Szabó Á. Sajtónyilvános projektzáró rendezvény A nagytestű ragadozók (farkas,hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK 1101/221/0036 Bódvaszilas, 2014. július 28.

2 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036 Szlovákiában 1980 és 1989 közötti időszakban jelentősen megnőtt a a farkaslétszám, és jelentősen megnőttek az elejtések is. (Hell. P.) Valószínűleg ezzel a növekedéssel is magyarázható a faj spontán visszatelepülése. A visszatelepülés Szlovákia felől történt, (Faragó 1989) és próbál történni napjainkban is.

3 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036 A projekt egyik célja volt: a Szlovákia felől Magyarországra visszatelepült őshonos nagyragadozók hazai ökológiai sajátosságainak vizsgálata. Ehhez pontosan meg kell ismernünk a hazánkban élő farkasok élőhelyhasználatát – tudnunk kell, hogy milyen területeken tartózkodnak szívesen, merre járnak, hol vadásznak, táplálkoznak, pihennek, szaporodnak, hol vannak a kapcsolataik a szomszédos falkákkal. A pályázat során folyamatos adatgyűjtést végeztünk az előfordulásokról, a zsákmányállatok faji összetételéről. Gyűjtöttük a farkas széklet és vizelet mintákat genetikai azonosítás céljából azért, hogy megtudjuk a karszton előforduló farkasok egyedszámát ivarát, rokoni kapcsolatát.

4 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036

5 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036

6 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036 Fotók: Szabó Á.

7 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036 ♀ Fotók: Szabó Á. Fotó: lifwithwolwes

8 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036

9 A nagytestű ragadozók (farkas, hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék megfogalmazása HUSK/1101/2.2.1/0036 Köszönöm a figyelmüket Fotó: Szabó Á.


Letölteni ppt "Fotó: Szabó Á. Sajtónyilvános projektzáró rendezvény A nagytestű ragadozók (farkas,hiúz) élőhelyének felmérése és élettani vizsgálatuk alapján közös jegyzék."

Hasonló előadás


Google Hirdetések