Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne. 2014.12.20. Szombat Foto:Telek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne. 2014.12.20. Szombat Foto:Telek."— Előadás másolata:

1

2 Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne. 2014.12.20. Szombat Foto:Telek

3 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. Ezért szövetségünk a 2014. évben folytatjuk Budapest és környéke természeti értékeinek bemutatását. A programsorozatra szeretettel várjuk a kerületi egyesületeket, szakosztályokat, szervezett és tagsággal nem rendelkező túratársakat, gyermekeket, fiatalokat, időseket és a családokat, korhatár nélkül, hiszen túrázni, kirándulni együtt jó igazán! Bővebb információ és az éves program megtalálható a BTSSZ honlapján http://www.btssz.hu/wp/?page_id=337

4 Átadták az Érzékek tanösvényt. Helyszín: Budapest, Ferenc-hegy 2013. május 10-én átadták az utókor számára a Ferenc-hegyen létesített Érzékek Ösvényét. Az Önkormányzat által fenntartott természetvédelmi területen az ifjú generációk tagjai szép számmal képviseltették magukat, ugyanis számos óvoda és iskola szervezett hivatalos kirándulást a tanösvényre ebből az alkalomból. http://www.mimoescsipek.hu/elmenyosveny Képek és információ az internetről.

5 Mimó és Csipek új története összefűzi az egyes, különböző érzékekhez kapcsolódó állomásokat, vezeti a kirándulót az Érzékek ösvényén és megismerteti a Ferenc-hegy kiemelkedő természeti értékeivel.állomásokat A tanösvény állomásain olyan interaktív játéklehetőségeket rejtettek el, amelyek könnyen megragadják a gyerekek kíváncsiságát, figyelmét. A mesében feltett kérdésekre a gyerekek a helyszínen találhatják meg a választ, egy papír, zsírkréta és térkép segítségével pedig aktívan részt vehetnek a kalandban! A mese innen tölthető le. http://www.mimoescsipek.hu/elmenyosveny/mese A tanösvény hossza kb. 400 méter, 20 perces sétával kényelmesen végigjárható. Megközelítés: A 11-es autóbusszal a Törökvész út felől, a Móricz Zsigmond Gimnázium megállótól a Ferenchegyi úton érjük el a parkolót. Az Érzékek ösvénye a Ferenc-hegy területén megtalálható élővilágot kívánja újszerű, játékos módon megismertetni az erre járókkal. http://www.mimoescsipek.hu/elmenyosveny

6

7

8 Megnézzük, végigjárjuk a tanösvényt.

9 Képek a 2013 évi kirándulásunkról.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Szemlőhegyi-barlang bejárata melletti lépcsőn a barlang fölött található a Geológiai- tanösvény. A közelben bányászott kőzeteket mutatják be, melyekből Budapest épületeit építették, utcáit burkolták.

23

24

25 A park legfelső szintjéről nagyon szép a kilátás a városra. Méltó emlékhely is egyben ez a fölső rész. A Barlangászok Emlékhelyét alakították itt ki. Egy-egy kövön szerepel azoknak a magyar barlangászoknak a neve és haláluk évszáma, akik barlangban vesztették életüket.

26 A Szemlő-hegyi barlang látogatható óránként. Bővebb információ a honlapon. http://www.dunaipoly.hu/hu/bemutatohelyek/szemlo-hegyi-barlang

27 Ismerjük meg Budapest és környéke természeti értékeit. Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne. Várunk szeretettel 2014.12.20-án Szombaton. Útvonal: Ferenchegy és Szemlőhegyi barlang felszíne. Találkozás: Batthyány tér 11-es busz végállomás 9 órakor. Túravezető:Dr. Balogh Istvánné, Telek György. BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság, Erzsébetvárosi Természetbarát Sportszövetség, ÁPISZ SE. Természetbarát Szakosztály.


Letölteni ppt "Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne. 2014.12.20. Szombat Foto:Telek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések