Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Michael Faraday.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Michael Faraday."— Előadás másolata:

1 Michael Faraday

2 Fiatalkora A London melletti Newington Buttsban született szeptember 22-én. Apja kovácsmester volt.

3 Könyvkötő inas 13 éves korában beállt rokonukhoz, George Riebau könyvkötőmesterhez inasnak. Az Angol Királyi Tudományos Társaság volt a műhely fő megrendelője. Elolvasta a könyveket és végrehajtott rengeteg kísérletet.

4 Asszisztens 20 éves korában fizikai előadások során megismerkedett Sir Humphry Davy-vel (a Királyi Társaság elnöke), aki először titkárként, majd asszisztensként alkalmazta Faradayt. Davy európai körútra indult és vele tartott Faraday is, mint az inasa.

5 Tudományos munkája William Wollaston (brit tudós) megpróbált elektromotort tervezni, de nem járt sikerrel, Faraday elméletei alapján hárman készítették el a szerkezetet.

6 További felfedezések Elektromágneses indukció: Az elektromágnes indukció elektromágneses kölcsönhatás, amely során egy vezetőben elektromos feszültség indukálódik. mozgási indukció (pl: dinamó) nyugalmi indukció (pl: transzformátor)

7 Kémia Felfedezte: A benzolt,mely a legegyszerűbb aromás szénhidrogén. Képlete: C6H6. A klórt Elkészítette az első klatrátot (jégkristályok által csapdába ejtett metánmolekulák). Általa elterjesztett fogalmak: katód, anód, elektróda, ion

8 Családja Hívő keresztény volt, feleségét, Sarah Barnard-ot felekezetében ismerte meg. Gyermekük nem született.

9 Öregkora Gyakran visszalátogatott a Királyi Intézetbe, ahol naphosszat az eget kémlelte. Érdekesség, hogy nem rendelkezett komoly matematikai ismeretekkel, tudását inkább kísérletei során szerezte augusztus 25-én halt meg.

10 Köszönöm a figyelmet! Készítette: Ócsai Gergő
Források:


Letölteni ppt "Michael Faraday."

Hasonló előadás


Google Hirdetések