Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása."— Előadás másolata:

1 Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása

2 A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatkozása A Közép Európai Mediációs Intézet azért jött létre, hogy a mediáció, mint alternatív vitarendezési mód magyarországi elterjesztésében, fejlesztésében aktív szerepet vállaljon; a mediációt, mint alternatív vitarendezési formát népszerűsítse, tekintettel arra, hogy ez a módszer hozzájárulhat egy egészségesebb, harmonikusabb társadalom kialakulásához.

3 A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatkozása Az Intézet fő célja, hogy meghatározó szerepet töltsön be a Magyarországon tevékenykedő mediátorok képzésében, továbbképzésében, bekapcsolódjon a jogalkotási folyamatokba a mediáció területén és meghatározó szakmai központja legyen a magyarországi mediációnak. Az Intézet célja, hogy a hazai mediátor társadalommal megismertesse a külföldi jó gyakorlatokat és újszerű megoldásokat, technikákat. Tevékenységével az Intézet segíteni szeretné a mediátorokat abban, hogy tevékenységük a társadalom minél szélesebb körében ismertté és elismertté váljon, valamint fontos célkitűzése még az Intézetnek, hogy elősegítse az emberek mediációhoz való hozzáférését. Ez a misszió csak úgy valósulhat meg, ha a Közép Európai Mediációs Intézet megfelelő szakmai kapcsolatokat alakít ki a hazai és a nemzetközi szakmai központokkal.

4 A Közép Európai Mediációs Intézet alapítói Az alapító tagok valamennyien olyan jogászok (ügyvédek, bírák,igazságügyi szakemberek), segítő szakemberek ( családsegítők, gyermekjóléti szakemberek), akik felelősséget éreznek egy egészségesebb és harmonikusabb társadalom kialakításában, valamint elkötelezett hívei a békés együttélés feltételei megteremtésének.

5 A Közép Európai Mediációs Intézet céljai I. A nemzetközi szakirodalom folyamatos nyomon követése, magyarországi megismertetése Szakkönyvtár kialakítása és működtetése A nemzetközi jó gyakorlatok hazai bemutatása A Magyarországon kialakult jó gyakorlatok nemzetközi bemutatása Konferenciák, workshopok és esetmegbeszélő tréningek szervezése Negyedévente megjelenő szakmai folyóirat létrehozása, terjesztése A mediáció népszerűsítése céljából ismeretterjesztő kiadványok készítése A békés vitarendezés megismertetése a fiatal korosztályokkal (iskolai program), pedagógusok továbbképzése A hazai jogalkotás folyamatos monitoringozása, javaslatok megtétele Kezdő mediátor gyakorlati program kialakítása

6 A Közép Európai Mediációs Intézet céljai II. Az ún. „free – mediáció” bevezetése és alkalmazása a szociálisan rászorulók részére Képzések szervezése, képzési jegyzék elkészítése Új típusú mediátor (bővített) névjegyzék kialakítása Kutatási program kialakítása, szervezése Hazai és nemzetközi (elsősorban EU) pályázatokon való részvétel Tanácsadás, információnyújtás (honlap, facebook oldal és blog üzemeltetése) a tagok, mediátorok és érdeklődők részére Határon átnyúló családi mediációs honlap létrehozása és üzemeltetése Az ún. on-line mediáció lehetőségének vizsgálata, kereteinek megteremtése Modern és biztonságos kommunikációs csatornák kidolgozása és használata, beleértve a kifejezetten a határon átnyúló családi mediáció céljára kidolgozott informatikai eszközöket Az ún. prevenciós skála magyarországi bevezetésének elősegítése Együttműködés kialakítása egyetemekkel és főiskolákkal egy gyakornoki program kialakítása céljából.

7 Külföldi jó gyakorlatok Számunkra kiemelten fontos, hogy a magyarországi szakemberek részére lehetővé tegyük a külföldi jó gyakorlatok megismerését. Ennek érdekében a honlapunkon folyamatosan közzé tesszük a legújabb trendeket, jó gyakorlatokat. Közvetlen link: http://mediaciosintezet.eu/hirek/kulfoldi-jo- gyakorlatok http://mediaciosintezet.eu/hirek/kulfoldi-jo- gyakorlatok

8 A Közép Európai Mediációs Intézet tevékenységei Mediáció Esetmegbeszélések Workshopok Konferenciák Képzések Kutatások Tanácsadás Minőségbiztosítás

9 Partnerek Közép Európai Mediációs Intézet kiemelt célja, hogy szakmai kapcsolatokat alakítson ki a hazai és a nemzetközi szakmai központokkal annak érdekében, hogy ez a munka valóban hatékonyan szolgálja a mediáció terjedését és a mediációs szakma minőségének javítását.

10 A Közép Európai Mediációs Intézet elérhetőségei Az Intézetről további információkat és friss híreket, elemzéseket az alább internetes oldalakon találhat: www.mediaciosintezet.eu https://www.facebook.com/kemi.mediacio

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések