Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szervezetfejlesztés. STRUKTÚRA (XX. század)  bürokratikus,  többszintű,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a magas beosztású menedzserek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szervezetfejlesztés. STRUKTÚRA (XX. század)  bürokratikus,  többszintű,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a magas beosztású menedzserek."— Előadás másolata:

1 Szervezetfejlesztés

2 STRUKTÚRA (XX. század)  bürokratikus,  többszintű,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a magas beosztású menedzserek vezetni fognak  olyan irányelvek és eljárások jellemzik, amelyek következtében sok belső összefüggés alakul ki. STRUKTÚRA (XXI. század)  nem bürokratikus, kevesebb a szabály és az alkalmazott,  kevesebb a szintek száma,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a vezetők irányítani fognak, és az alacsonyabb szinteken tevékenykedő alkalmazottak menedzselni fognak,  olyan irányelvek és eljárások jellemzik, amelyek csak a vevők kiszolgálásához szükséges minimális belső kapcsolatokat tartják fenn. A huszadik és huszonegyedik századi szervezetek összehasonlítása (Kotter, 1999)

3 RENDSZEREK (XX. század)  a teljesítménynek csak egy részét értékelik,  a teljesítményadatok csak a vezetők szűk köre számára hozzáférhetők,  a vezetői tréningeket és a vezetést támogató rendszereket csak a magasabb beosztásban levők használatára szánják. RENDSZEREK (XXI. század)  sokféle teljesítményt értékelnek, különösen a vevőkkel kapcsolatosakat,  a teljesítményadatok széles körben hozzáférhetők,  a vezetői tréningeket és a vezetést támogató rendszereket sok ember veheti igénybe. A huszadik és huszonegyedik századi szervezetek összehasonlítása (Kotter, 1999)

4 KULTÚRA (XX. század)  befelé forduló,  centralizált,  lassú döntéshozatal,  részérdekekkel megosztott,  kerüli a kockázatot. KULTÚRA (XXI. század)  kifelé tekintő,  decentralizált,  gyors döntéshozatal,  nyílt és őszinte,  tolerálja a kockázatot. A huszadik és huszonegyedik századi szervezetek összehasonlítása (Kotter, 1999)


Letölteni ppt "Szervezetfejlesztés. STRUKTÚRA (XX. század)  bürokratikus,  többszintű,  megszervezése azzal az elvárással történik, hogy a magas beosztású menedzserek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések