Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ ATHÉNI POLISZ. AZ ATHÉNI ÁLLAM VÁLTOZÁSAI ARISZTOKRATIKUS KIRÁLYSÁG A VII.SZÁZADIG TIMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG SZOLÓN REFORMJAI/594 ÁLLAMHATALOMBAN VALÓ.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ ATHÉNI POLISZ. AZ ATHÉNI ÁLLAM VÁLTOZÁSAI ARISZTOKRATIKUS KIRÁLYSÁG A VII.SZÁZADIG TIMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG SZOLÓN REFORMJAI/594 ÁLLAMHATALOMBAN VALÓ."— Előadás másolata:

1 AZ ATHÉNI POLISZ

2 AZ ATHÉNI ÁLLAM VÁLTOZÁSAI ARISZTOKRATIKUS KIRÁLYSÁG A VII.SZÁZADIG TIMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG SZOLÓN REFORMJAI/594 ÁLLAMHATALOMBAN VALÓ RÉSZVÉTELT A VAGYONI HELYZETHEZ KÖTÖTTE TISZTSÉGVISELŐK CSAK A JÓMÓDÚAK LEHETTEK POLGÁROKAT VAGYONI OSZTÁLYOKBA OSZTOTTA ELTÖRÖLTE AZ ADÓSRABSZOLG. TEHERLERÁZÁS PEISZISZTRATOSZ ÉS FIAI TYRANNOSZA ZSARNOKI URALMA 510-IG KLEISZTHENÉSZ REFORMJAIVAL 508 DEMOKRÁCIA/NÉPURALOM

3 A DEMOKRÁCIA ÁLLAMHATALOMBAN VALÓ RÉSZVÉTEL CSAK A POLGÁRJOGHOZ VAN KÖTVE/20 ÉV FELETTI FÉRFIAK MINDEN POLGÁR VÁLASZTHATÓ MINDEN INTÉZMÉNYBE ÉS TISZTSÉGRE A TELJES EGYENLŐSÉG ELÉRÉSE MIATT NAGY TERE VAN A SORSOLÁSNAK AZ ÁLLAMHATALOMBAN VALÓ RÉSZVÉTEL ALAPJA A PHÜLÉ- RENDSZER VOLT /TERÜLETI ALAPON ÉPÜLT FEL A HATALOM CSERÉPSZAVAZÁSSAL AKADÁLYOZTÁK A ZSARNOKSÁG VISSZATÉRTÉT


Letölteni ppt "AZ ATHÉNI POLISZ. AZ ATHÉNI ÁLLAM VÁLTOZÁSAI ARISZTOKRATIKUS KIRÁLYSÁG A VII.SZÁZADIG TIMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG SZOLÓN REFORMJAI/594 ÁLLAMHATALOMBAN VALÓ."

Hasonló előadás


Google Hirdetések