Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Minőségellenőrzést segítő technikák Strukturált bejárás Egy pártatlan csoport által végrehajtott felülvizsgálat a termék hiányosságainak felfedezése céljából.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Minőségellenőrzést segítő technikák Strukturált bejárás Egy pártatlan csoport által végrehajtott felülvizsgálat a termék hiányosságainak felfedezése céljából."— Előadás másolata:

1 Minőségellenőrzést segítő technikák Strukturált bejárás Egy pártatlan csoport által végrehajtott felülvizsgálat a termék hiányosságainak felfedezése céljából. A csoport optimális mérete 3-6 fő. Ez a leghatékonyabb módszer: a korai hibajavításhoz a projectben érintett különböző csoportok közötti félreértések feloldásának segítségéhez az idő- és erőforrás megtakarításához, amikor erre a legnagyobb szükség van

2 Mikor alkalmazzuk? Mérföldköveknél, az elkészített, leszállítandó anyagok ellenőrzéséhez. A lehetséges leszállítandó anyagok, amelyek strukturált bejárással ellenőrizhetők: minden specifikáció adattervek interfész tervek feldolgozás tervek programtervek tesztadatok és a várt eredmények adatbázistervek bármely más, leszállítandó anyag

3 Előfeltételek A vezetés maradjon távol. Nyíltság mindenki részéről. Személytelen közelítés mód.

4 A bejárást megelőző tevékenységek Az anyag készítője: minimum 2 nappal korábban bejelenti, hogy bejárást szeretne tartani, koordinátort és résztvevőket választ, rendelkezésre bocsátja a szükséges dokumentációkat a koordinátor számára kiosztás céljából, olyan terjedelmű anyagot állítson össze, amely 30-60 perc alatt kiértékelhető.

5 A bejárást megelőző tevékenységek A koordinátor: biztosítja, hogy a bejárás simán és hatékonyan történjen meg, hely és időpont minden résztvevő számára megfeleljen, kiosztja a dokumentációt, biztosítja, hogy a résztvevők (felkészülten) meg is jelenjenek.

6 A bejárást megelőző tevékenységek A résztvevők elfogadják a meghívást, biztosítják, hogy a bejárás ne fajuljon se ölre menő vitává, se az anyag formális jóváhagyásává.

7 Bejárás alatti tevékenységek Az anyag készítője rövid áttekintést ad a termékről, ha ez az első összejövetel, emlékeztet a korábbi észrevételekre, ha már volt bejárás. A koordinátor biztosítja az értekezlet rendjét, emlékezteti a csoportot a bejárás céljára.

8 Bejárás alatti tevékenységek A résztvevők kritizálnak, vitatkoznak, megjegyzéseik nem vonatkoznak a készítőre. Írnok, jegyzőkönyvvezető jegyzetet készít a résztvevők észrevételeiről.

9 A bejárás lehetséges kimenetelei A termék elfogadása annak jelenlegi állapotában. A termék elfogadása bizonyos módosítások átvezetése esetén, amelyek megtörténtében a résztvevők mindenképp bíznak. A résztvevők egy újabb bejárás megrendezése mellett szavaznak.


Letölteni ppt "Minőségellenőrzést segítő technikák Strukturált bejárás Egy pártatlan csoport által végrehajtott felülvizsgálat a termék hiányosságainak felfedezése céljából."

Hasonló előadás


Google Hirdetések