Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk."— Előadás másolata:

1 A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk egymást – szociális program megvalósítása Nyírgyulaj településen”, SMCA-2013-0770-S azonosító számon nyilvántartott és támogatott pályázat programja Gyermekjogok II.

2 Szülői jogok és kötelességek: 1. A gyermek szülője jogosult és köteles arra, hogy gyermekét családban gondozza, nevelje és a gyermeke testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételeket - különösen a lakhatást, étkezést, ruházattal való ellátást -, valamint az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz való hozzájárulást biztosítsa. 2. A gyermek szülője jogosult arra, hogy a gyermeke nevelkedését segítő ellátásokról tájékoztatást, neveléséhez segítséget kapjon.

3 3. A gyermek szülője jogosult és köteles gyermekét annak személyi és vagyoni ügyeiben képviselni. 4. A gyermek szülője köteles: - gyermekével együttműködni, és emberi méltóságát tiszteletben tartani - gyermekét az őt érintő kérdésekről tájékoztatni, véleményét figyelembe venni - gyermekének jogai gyakorlásához iránymutatást, tanácsot és segítséget adni

4 - gyermeke jogainak érvényesítése érdekében a szükséges intézkedéseket megtenni - a gyermeke ellátásában közreműködő személyekkel és szervekkel, továbbá a hatóságokkal együttműködni 5. A szülőnek joga van ahhoz, hogy gyermekét megkülönböztetéstől mentes társadalomban nevelje fel, amelyben nem számít a bőrszín, a nem, a származás, a társadalmi háttér, az esetleges fogyatékosság, a nemzetiség, a hit, a nemi beállítódás vagy a gazdasági helyzet.

5 6. A szülő kötelessége, hogy gyermekét a mások iránti felelősségre és egy humanista világra nevelje. 7. A szülőnek joga van ahhoz, hogy elismerjék szerepét, mint gyermeke elsődleges nevelője és oktatója. 8. A szülő kötelessége, hogy felelősséggel nevelje gyermekét és ne hanyagolja őt el.

6 9. A szülőnek joga van ahhoz, hogy az oktatási intézményrendszer minden szolgáltatásához teljes hozzáférése legyen gyermeke szükségletei, tehetsége és sikerei alapján. Mindenkinek joga van az általános oktatáshoz és szakképzéshez.

7 Milyen a jó szülő-gyerek kapcsolat? A legfontosabb az őszinteség legyen ennek bármi is a következménye. A gyerekeknek el kell mondaniuk a szüleiknek, hogy mit éreznek, de nem arrogánsan, hanem alázattal. Semmit nem szabad eltitkolniuk a szüleik elől. A szakadékot ugyanis a titkolózás teremti meg: a szülők sok mindent titokban tartanak a gyerekeik előtt, a gyerekek pedig ugyanezt teszik, és a szakadék egyre csak mélyül.

8 Emellett fontos tényező a stresszkezelés, a stresszes szituációk hatékony kezelése. Valamint a szeretet kimutatása is jótékony hatással van a gyerek fejlődésére, biztonságérzetére. A függetlenségre és önállóságra történő nevelése.


Letölteni ppt "A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések