Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szeretettel köszöntjük a PTE BTK Orientációs Napjain! Gratulálunka felvételéhez !

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szeretettel köszöntjük a PTE BTK Orientációs Napjain! Gratulálunka felvételéhez !"— Előadás másolata:

1

2 Szeretettel köszöntjük a PTE BTK Orientációs Napjain! Gratulálunka felvételéhez !

3 Dr. Fischer Ferenc dékán

4 Dr. Jankovits László általánosés tudományos dékánhelyettes

5 Dr. Gerner Zsuzsanna oktatási dékánhelyettes oktatási dékánhelyettes

6 Évnyitó ünnepség Szeptember 7-én 16 órakor, a PTE Szigeti úti aulájában (DR. Romhányi György Aula): fogadalomtétel és hallgatóvá fogadás! Megjelenés kizárólag ünnepi, alkalomhoz illő öltözetben! (Hölgyeknek sötét alkalmi öltözet, férfiaknak sötét öltöny, nyakkendő.)

7 A Bölcsészettudományi Kar 1367 I. Nagy Lajos király megalapítja a filozófiai fakultást is magába foglaló első magyar egyetemet Pécsett1367 I. Nagy Lajos király megalapítja a filozófiai fakultást is magába foglaló első magyar egyetemet Pécsett 1785 a bölcseleti karral is rendelkező Királyi Akadémia Pécsre kerül1785 a bölcseleti karral is rendelkező Királyi Akadémia Pécsre kerül 1833 Szepesy Ignác püspök létrehozza a pécsi akadémiát, amelyen bölcseleti kar is található1833 Szepesy Ignác püspök létrehozza a pécsi akadémiát, amelyen bölcseleti kar is található 1921 Pozsonyból áttelepül a magyar királyi Erzsébet Tudományegyetem a Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Karral1921 Pozsonyból áttelepül a magyar királyi Erzsébet Tudományegyetem a Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Karral

8 A Bölcsészettudományi Kar 1948 Pedagógiai Főiskola alakul Pécsett1948 Pedagógiai Főiskola alakul Pécsett 1962 a Pedagógiai Főiskola felveszi a Pécsi Tanárképző Főiskola nevet1962 a Pedagógiai Főiskola felveszi a Pécsi Tanárképző Főiskola nevet 1982 a Tanárképző Kar csatlakozik a Jogi és Közgazdasági Karokhoz, az intézmény felveszi Janus Pannonius nevét1982 a Tanárképző Kar csatlakozik a Jogi és Közgazdasági Karokhoz, az intézmény felveszi Janus Pannonius nevét 1992 megalakul a Janus Pannonius Tudományegyetem önálló Bölcsészettudományi Kara1992 megalakul a Janus Pannonius Tudományegyetem önálló Bölcsészettudományi Kara 2000 a Bölcsészettudományi Kar az egyesített Pécsi Tudományegyetem része2000 a Bölcsészettudományi Kar az egyesített Pécsi Tudományegyetem része

9

10 Orientációs Nap Tűzvédelem, munkavédelem Ügyintézés, avagy eligazodás a bürokrácia rejtelmeiben Bölcsészkari Vademecum (CD) Fontos és hasznos tudnivalók az ETR rendszerében KérdésekKönyvtárhasználat Támogató Szolgálat

11 Tűzvédelem

12 Munkavédelem

13 Tanulmányi ügyekben: A szak szerinti Tanszék (oktató, tanszéki titkárság) Tanulmányi Osztály tanulmányi előadó titkárságvezető adminisztrátor tanulmányi osztályvezető Tanulmányi Bizottság (TO-n keresztül)

14 A Kari Hivatal elhelyezkedése „D” épület Térkép

15

16

17

18 Albert Ildikó és Szendrői Lászlóné

19 Pálmainé Mercz Mercz Beáta és Krón Krisztina

20 Hepp Mihályné és Mesits Mónika

21 Tanulmányi Bizottság

22 Jogi tanácsadás Ruszkainé dr Lázár Olga időpont egyeztetéssel: (72) 503-600/4397

23 Vade me cum!

24 Járj velem! Bölcsészkari Vademecum Kézbeli könyvecske, kézben hordozó könyvecske – így nevezik a régi időkben magyarul az olyan könyveket, amelyek a mindennapi használatnak megfelelő mérettel és tartalommal készültek, hogy mindennap használhassák.

25 A tanulmányok megkezdésének feltételei A tanulmányok megkezdésének feltételei

26 etr : hallgatói számítógépes nyilvántartó szoftver, amely biztosítja a hallgató tanulmányi előmenetelének követését. Mindenki megtekintheti a róla nyilvántartott: személyes, tanulmányaival és pénzügyeivel kapcsolatos adatokat. az etr -en keresztül kell: Mindenkinek az etr -en keresztül kell:beiratkozni kurzusra jelentkezni vizsgára jelentkezni!

27 Usernév: EHA kód Usernév: EHA kód -az etr -hez Felhasználói név -pénztári befizetésekhez -az Egyetemi Könyvtár részlegeiben azonosításhoz -Jelszó: a felvételi értesítővel kiküldtük

28 Beiratkozási segédlet: https://modulo.tr.pte.hu

29 A tanulmányok megkezdésének további feltételei Beiratkozás (beiratkozás a modulo rendszerben: beiratkozás, a beiratkozási lap kinyomtatása, majd a beiratkozási lap leadása a TO-n) Határidő.: szeptember 10. Kurzusfelvétel (etr-en keresztül) Határidő.: augusztus 26-szeptember 10.

30 Tanterv (CD-n) Tanrend, kurzuslista Interneten: www.btk.pte.hu etr Tanterv (CD-n) Tanrend, kurzuslista Interneten: www.btk.pte.hu etrwww.btk.pte.hu Segédlet a kurzusfelvételhez

31 A tanulmányok megkezdésének további feltételei Leckekönyv kitöltése és leadása (a személyes adatok kitöltésével) Határidő.: közvetlenül a tájékoztató után A költségtérítéses hallgatók esetében: a költségtérítés 1. részletének befizetése (pénztárban, utalással vagy a küldött csekken) Határidő.: szeptember 10. Határidő.: szeptember 10. A költségtérítés 2. részletének befizetési határideje: A költségtérítés 2. részletének befizetési határideje: október 31.

32 ETR-es tájékoztatás  Vaszari Csaba ETR informatikus

33 Könyvtárhasználati tudnivalók

34 Támogató Szolgálat

35 Nyelvi képzésekről tájékoztatás: A épület 329. és 330. termében

36 Évnyitó ünnepség szeptember 8-án 16 órakor, a PTE Szigeti úti aulájában (DR. Romhányi György Aula): fogadalomtétel és hallgatóvá fogadás! Megjelenés kizárólag ünnepi, alkalomhoz illő öltözetben! (Hölgyeknek sötét alkalmi öltözet, férfiaknak sötét öltöny, nyakkendő.)

37 Évnyitó ünnepség Szeptember 7-én 16 órakor, a PTE Szigeti úti aulájában (DR. Romhányi György Aula): fogadalomtétel és hallgatóvá fogadás! Megjelenés kizárólag ünnepi, alkalomhoz illő öltözetben! (Hölgyeknek sötét alkalmi öltözet, férfiaknak sötét öltöny, nyakkendő.)

38 Sikeres évkezdést és tudásszerzésben gazdag éveket kívánunk!


Letölteni ppt "Szeretettel köszöntjük a PTE BTK Orientációs Napjain! Gratulálunka felvételéhez !"

Hasonló előadás


Google Hirdetések