Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

,,Szent László”Római Katólikus Gimnázium Készitette:Kurucz Brigitta Kállai Dóra Kállai Dóra Mateoc Teodor-Dávid Mateoc Teodor-Dávid 2011 Február 16.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: ",,Szent László”Római Katólikus Gimnázium Készitette:Kurucz Brigitta Kállai Dóra Kállai Dóra Mateoc Teodor-Dávid Mateoc Teodor-Dávid 2011 Február 16."— Előadás másolata:

1 ,,Szent László”Római Katólikus Gimnázium Készitette:Kurucz Brigitta Kállai Dóra Kállai Dóra Mateoc Teodor-Dávid Mateoc Teodor-Dávid 2011 Február 16

2 A statisztika az egyfajta felmérés melyben megtudhatjuk az emberek gondolkozását bizonyos dolgokban,melyek a hétköznapi életben megtalálhatóak. A statisztikához megfelelő kérdés vagy kérdőiv szükséges. Manjd ezt követi a megfigyelés,adatok gyűjtése és a válaszok.

3 A z elsődleges adatokat maguk a felhasználók gyűjtik. A másodlagos adatokat a közvetlen felhasználótól eltérő személyek gyűjtik. Azt a változót,melynek hatását vizsgálni szeretnénk független vagy magyarázó változónak nevezzük. Az érintettnek vélt változót függő vagy válasz változóként emlitjük. A z elsődleges adatokat maguk a felhasználók gyűjtik. A másodlagos adatokat a közvetlen felhasználótól eltérő személyek gyűjtik. Azt a változót,melynek hatását vizsgálni szeretnénk független vagy magyarázó változónak nevezzük. Az érintettnek vélt változót függő vagy válasz változóként emlitjük.

4 A mintavételi eljárás 5 lépésből áll: Az érintett sokaság meghatározása Az érintett sokaság meghatározása A mintavételi keret megállapitása A mintavételi keret megállapitása A minta méretének kiszámitása A minta méretének kiszámitása Mintavételi módszer megjelölése egységek vagy események kiválasztásához a keretből Mintavételi módszer megjelölése egységek vagy események kiválasztásához a keretből Mintavétel és adatgyűjtés Mintavétel és adatgyűjtés

5 A mi csapatunk kiváncsi volt arra,hogy a mai fiatalok hogyan viszonyulnak a szórakozáshoz és ebben hány százalékban játszik közre az alkohol. Ebben a felmérésben a,,Szent László”Római Katolikus Gimnázium 9- 12 B osztályos diákjai lettek megkérdezve.

6 A kérdések a következőek: Jár-e szórakozóhelyekre? Jár-e szórakozóhelyekre? Milyen gyakran? Milyen gyakran? Mennyi alkoholt fogyaszt Mennyi alkoholt fogyaszt Milyen gyakran? Milyen gyakran?

7 Az első kérdés eredménye: Jár-e szórakozóhelyekre?

8 A második kérdés eredménye: Milyen gyakran?

9 A harmadik kérdés eredménye: Mennyi alkoholt fogyaszt?

10 A negyedik kérdés eredménye: Milyen gyakran?

11 Igy tehát e felmérésből megtudtuk,hogy körülbelöl a mai fiatalok: 86%- a jár szórakozóhelyekre és 14%- a még nem 86%- a jár szórakozóhelyekre és 14%- a még nem Ebből is 24%- a hetente egyszer, 14%- a 2 hetente mig 48%- a csak havonta Ebből is 24%- a hetente egyszer, 14%- a 2 hetente mig 48%- a csak havonta Ami az alkoholt illeti 32 %- a kevesebb mint 1L-t vagy 1L-t, 10%- a 1-3L között, 12%- a több mint 3L-t fogyaszt Ami az alkoholt illeti 32 %- a kevesebb mint 1L-t vagy 1L-t, 10%- a 1-3L között, 12%- a több mint 3L-t fogyaszt 3%- a hetente többször, 12%- a hetente 1x, 9%- a 2 hetente mig 29%- a csak havonta fogyaszt alkoholt 3%- a hetente többször, 12%- a hetente 1x, 9%- a 2 hetente mig 29%- a csak havonta fogyaszt alkoholt

12 Következtetés: A mai fiatalok 37%- ának az alkohol fontos szerepet játszik a szórakozásban, mig 63%- nak kevésbé fontos...

13


Letölteni ppt ",,Szent László”Római Katólikus Gimnázium Készitette:Kurucz Brigitta Kállai Dóra Kállai Dóra Mateoc Teodor-Dávid Mateoc Teodor-Dávid 2011 Február 16."

Hasonló előadás


Google Hirdetések