Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A sűrűség. A sűrűség (jele: ρ – görög: ró) az adott térfogategység tömegének mértéke. Ha egy test sűrűsége nagyobb az annyit jelent, hogy adott térfogat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A sűrűség. A sűrűség (jele: ρ – görög: ró) az adott térfogategység tömegének mértéke. Ha egy test sűrűsége nagyobb az annyit jelent, hogy adott térfogat."— Előadás másolata:

1 A sűrűség

2 A sűrűség (jele: ρ – görög: ró) az adott térfogategység tömegének mértéke. Ha egy test sűrűsége nagyobb az annyit jelent, hogy adott térfogat egységenként nagyobb a tömege. Egy test átlagos sűrűsége egyenlő a teljes tömeg és a teljes térfogat hányadosával. Egy sűrűbb test (például vas) kisebb térfogatot foglal el, mint egy ugyanakkora tömegű kisebb sűrűségű anyag (például víz). A sűrűség SI mértékegysége kilogramm per köbméter (kg/m³) ahol –ρ a test sűrűsége (kg/m3) –m a test teljes tömege (kg) –V a test teljes térfogata (m3)

3 MÉNEM FIGYELTEK IDE?

4 Minden mérés és minden tapasztalat azt igazolja, hogy a megegyező anyagú, homogén, tömör testek tömege és térfogata egyenesen arányos: m~V. Ebből az következik, hogy az ilyen testek tömegének és térfogatának hányadosa állandó: m/V=állandó

5 Egyenlő térfogatú testek közül annak nagyobb sűrűségű az anyaga, amelyiknek nagyobb a tömege. Egyenlő tömegű testek közül annak nagyobb sűrűségű az anyaga, amelyiknek kisebb a térfogata.

6 Minta a legnagyobb sűrűségű anyagból, az irídiumból

7 Petró

8 VÉGE


Letölteni ppt "A sűrűség. A sűrűség (jele: ρ – görög: ró) az adott térfogategység tömegének mértéke. Ha egy test sűrűsége nagyobb az annyit jelent, hogy adott térfogat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések