Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert."— Előadás másolata:

1 Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert

2 BUDAPEST ● Magyarország fővárosa. A város a magyar politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja. ● Budapest a mérsékelt öv alatt helyezkedik el, kontinentális éghajlatú város, az éves középhőmérséklet 11,0 °C ● A város területe 525,16 négyzetkilométer, mellyel az ország legnagyobb városának is számít. ● Budapest lakossága : kb. 2.000.000 fő ● Kisebbségek: cigány, német

3 MEGKÖZELÍTHETŐSÉG ● Repülővel : Ferihegy ● Közúton: Budapest nemcsak Magyarország 7 szomszédos országával, de egész Európával kiváló közúti összeköttetésekkel rendelkezik. ● Vasúton: A Magyar Államvasutak (MÁV) expressz vonatjáratokat közlekedtet Európa nagyvárosaiba. ● Vízi úton : ● Vízi úton Budapest és Bécs között közlekedik menetrendszerinti szárnyashajó járat, melyet a Magyar Hajózási Rt. (MAHART) üzemeltet. Az út Bécstől Budapestig 6 órába, ellenkező irányban 5 órába telik.

4 ● több világörökségi helyszín is található, többek között a Duna-part látképe, a Budai várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút ● Turisztikailag jelentősek még gyógyfürdői, mivel Budapest a világ egyetlen gyógyfürdőkkel rendelkező fővárosa. Itt van a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája (a Dohány utcai), valamint a magyar Országház is, ami a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete.

5 KULTURA ● Budapesten bőséggel válogathatunk a koncertek, kiállítások, táncelőadások között. ● Legfontosabb kulturális események: Budapesti Tavaszi Fesztivál, Budapest Parádé, Sziget Fesztivál, Budapesti Őszi Fesztivál, Francia Intézet rendezvényei ● A főváros összesen 223 múzeummal és galériával büszkélkedhet ● A legnagyobbak közülük: a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum, a Memento Park, és az Iparművészeti Múzeum. ● - negyven színház, hét hangversenyterem és egy operaház működik.

6 Sport ● Ballonozás ● Barlangászás ● Biliárd ● Bowling ● Evezés, vízitúra ● Fitneszklubok, Futás ● Gokart, Golf ● Kerékpározás,Korcsolya ● Lovaglás, Strandok, Aquaparkok, ● gyógyfürdők és uszodák ● Siklóernyőzés, ejtőernyőzés ● Squash ● Tai Chi ● Teniszklubok ● Vízisí és Wakeboard pályák Budapest környékén

7

8

9

10

11 Közlekedés ● Tömegközlekedése : autóbusz, villamos, metró (3 vonal), HÉV ● Főbb pályaudvarai: Nyugati, Keleti, Déli és Kelenföldi pályaudvar ● Repülőtere: Ferihegyi nemzetközi repülőtér 3 terminállal (15km-re a városközponttól): Ferihegy 1 fogadja a fapados járatokat, Ferihegy 2A terminálja a schengeni gépek le- és felszállóhelye, a 2B terminál pedig a nem-schengeni légitársaságoké.

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert."

Hasonló előadás


Google Hirdetések