Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A magyarok: Fekete és fehér magyarok.   Színre, vagy vallásra vonatkozhat a „fekete” jelző?  Az egyik esetben a fekete szó utalhat egyrészt a kazároktól.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A magyarok: Fekete és fehér magyarok.   Színre, vagy vallásra vonatkozhat a „fekete” jelző?  Az egyik esetben a fekete szó utalhat egyrészt a kazároktól."— Előadás másolata:

1 A magyarok: Fekete és fehér magyarok

2   Színre, vagy vallásra vonatkozhat a „fekete” jelző?  Az egyik esetben a fekete szó utalhat egyrészt a kazároktól elszakadt néprész sötétebb bőrszínére, vagy a többi hét törzzsel szembeni alávetett státusra.  Egy másik forrás, bizonyos Adomarus Cabbanensis művében is többször megemlíti a fekete magyarokat:  1. „ …(Ungaria Nigra), mert a nép sötét színű mint az etiópok”.  2. „ István, Magyarország királya háborúval támadva Fekete Magyarországot, …hogy úgy erővel, …igaz hitre térítse azt az egész területet.” Fekete és fehér magyarok

3   Az 1. részlet arra utal,a kabarokra enged következtetni, de a 2. részletben sokkal inkább a pogány hitű népre gondolunk. Fekete és fehér magyarok

4  Más kortás író szerint a KABAROK voltak a sötétbőrűek és a pogányok is, akiket többnyire erőszakkal, vagy meggyőzéssel keresztény hitre térítettek.  Más feltevés: A fekete magyarok, az erdélyi Gyula területén éltek, és később csatolta István király az országhoz azt a területet. – „Fekete Magyarország” meghódítása.

5  A fekete jelző jelentései:  alárendelt viszony  Bőrszín  pogány vallás  DE jelenthet égtájat is: fekete észak, fehér nyugat, vörös dél, kék kelet.


Letölteni ppt "A magyarok: Fekete és fehér magyarok.   Színre, vagy vallásra vonatkozhat a „fekete” jelző?  Az egyik esetben a fekete szó utalhat egyrészt a kazároktól."

Hasonló előadás


Google Hirdetések