Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyben történt változások. Számlázó program bejelentési kötelezettség  2014. október 1-től bejelentési kötelezettség:  Számlázó program neve, azonosítója.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyben történt változások. Számlázó program bejelentési kötelezettség  2014. október 1-től bejelentési kötelezettség:  Számlázó program neve, azonosítója."— Előadás másolata:

1 Pénzügyben történt változások

2 Számlázó program bejelentési kötelezettség  2014. október 1-től bejelentési kötelezettség:  Számlázó program neve, azonosítója  Fejlesztő neve, adószáma (jogutódlás, 2010.01.01)  Értékesítő, rendelkezésre bocsátójának neve, adószáma  Beszerzésének, használata megkezdésének, vagy rendeltetésszerű használatba vételének időpontja  Bejelentés határideje: 30 nap  A már használtba vett esetén: 2014. november 15.  Friss dokumentáció letöltése

3 Számlás paraméterek PU_KIIRASSTORNO_SZAMLASTORNO A paraméter segítségével szabályozható, hogy a kiírás stornózásakor automatikusan a számla is sztornózásra kerüljön-e, vagy a számlát továbbra is külön stornózni szükséges a kiírás stornóját megelőzően. 0 érték esetén először a számlát kell stornózni, ezt követően törölhető a kiírás. 1-es állás esetén az adminisztrátor által, a kliens program felől indított kiírás stornó esetén, megerősítő kérdés után a program stornózza a kapcsolódó számlát is. 2-es állás esetén a kliens program működése megegyezik az 1-es állással, de a HWEB-en, a hallgató által kiírt, majd az intézmény által számlázott, a hallgató által (számla nélkül egyébként) stornózható tételek esetében, a hallgató által kezdeményezett kiírás törlés esetén is stornózza a program a kiíráshoz kapcsolódó számlát.

4 Számlás paraméterek SZAMLASZTORNO_TILTAS_KORABBITETEL A rendszerparaméter a korábbi évek számláinak sztornózását korlátozza. Ha a paraméterbe nem kerül érték (üres), akkor a számlák korlátlan ideig sztornózhatóak. Amennyiben a paraméternek adunk meg értéket, HH.NN (hónap, nap, pl. 03.01) formátumban, akkor a program csak az előző évben generált számlák sztornózását engedi meg, de egész évben már az előző év számlái sem sztornózhatóak, csak a megadott hónap, napig. Tehát pl. egy 2013-ban, bármikor elkészült számla, a paraméter 01.30 értékre történt beállítása esetén, csak 2014. január 30-ig sztornózhatóak, később már a 2013-as számlák sztornója sem megengedett.

5 Számla – ERA kód megjelenítése

6 EOS – számlák feladása Minden olyan számla bekerül a feladásba, ahol a számla még nem került feladásra, és  A számla generálási dátuma beleesik a megadott időintervallumba, a számla aktív kiíráshoz készül, vagy számlasztornó  A számlához kapcsolódó kiírás teljesített, a tranzakció dátuma pedig beleesik a megadott időintervallumba. Ha van banki dátum a tranzakcióhoz, akkor a szerint, ha nincs, akkor a teljesítés dátuma szerint.  Fizetési típusok: T, A, K, M (M-már feladott tranzakcióra történő számlafeladás, pl. jóváírás.)

7 EOS – tranzakció feladás Minden tranzakció bekerül a feladásba, ahol a tranzakció még nem került feladásra, beleesik a megadott időintervallumba, és  A tranzakcióhoz kapcsolódó kiírás teljesített, és a kiíráshoz kapcsolódik számla (kiírás számla sorszáma nem üres), kivétel visszafizetés, ahol nem keresi a program a számlasorszámot.  A tranzakcióhoz kapcsolódó kiírás időközben jóváírásra került, és a jóváírt (eredeti kiírás, amelyhez a tranzakció kapcsolódik) kiírás számlázásra, majd sztornózásra került  (Speciális eset, PU_AUTOMATIZALTSZAMLAZAS – 1, akkor is feladásra kerül a tranzakció, ha a határozatszám töltve van, és a főkiíráson van a számla.)

8 EOS – jóváírás előtti számla kötelezővé tétele

9 Jóváírás – adatok feltöltése

10 Jóváírás  Kötelező, manuális számla sztornó (automatikus számla sztornózási visszajelző üzenet megszűnt)  Figyelmeztetés, ha a hallgató nem rendelkezik a jóváírás félévével (csak akkor, ha a kiírásban szerepel a hallgató képzése)

11 Jóváírás – félév ellenőrzés

12 Érvénytelen bankszámlaszám

13 Kifizetés kezelés változások  MÁK – devizás GIRO formátum (Külföldre utalás)  Képzés jogviszony végének ellenőrzése kifizetési listánál(összehasonlításra kerül a tervezett fizetési határidő és a jogviszony vége dátum)  Kifizetési tétel import - Támogatott státuszokra történő import, Státusz beállítások ösztöndíj fizetéshez beállításai szerint.

14 Házipénztár – új nyomtatványok  2 új nyomtatvány  „Pénztár” típus  „Összesítések” altípus  „Hallgatói befizetések” altípus Megadott időintervallumra, összesítések pénzügyi adatok szerint, illetve hallgatókra bontva. Minden „Házipénztár” felületen ugyan úgy működik, tehát hallgató felől sem egy hallgatóra vonatkoztatható.

15 Házipénztár – új nyomtatványok

16 Házipénztár – számlanyomtatás, generálás

17 Egyedi jogosultságok

18  Gazdasági rendszernek nem kerül feladásra egyik módosítás sem  A gazdasági rendszerben a pénzügyi kód változást manuálisan kell átvezetni  Az összeg módosítása csak a kapcsolódó érvényes tranzakciók összegének megfelelő lehetséges  Számla kapcsolat mellett is lehet módosítani, nem szükséges a sztonrózás  A képzés csere funkció a „Teljesített kiírás pénzügyi kódját módosíthatja” egyedi jogot használja

19 Diákigazolvány igénylés – fizetési határidő

20 Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás, jogcím függetlenül

21 Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás

22

23

24 Pénzügyi díjak – pénzügyi kód kapcsolat törlés

25 Pénzügyi díjak – pénzügyi kód kapcsolat törlés, szabályok  Ha nincs kapcsolódó kiírás, fizikai törlés  Ha van kapcsolódó kiírás, akkor Törölt jelölő beállítás (csak a Töröl gombbal, nem módosítható)  Ha a Törölt jelölés igaz, a HWEB-en akkor sem jelenik meg a kiírható díjak között, ha egyébként megfelel a feltételnek  Ha az intézményben egy pénzügyi kód alatt, a korábban használatos díj ÖSSZEGE változik, célszerű ezt a funkciót használni, mert ha szerkesztéssel változtatjuk, a kapcsolódó kiírások módosítása az összegeltérés miatt nem lehetséges.

26 Pénzügyi díjak – Díj kapcsolat törlése kiírásnál

27

28

29 Pénzügyi díjak – Kiírás Megnevezés feltöltés

30

31 Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj  „Pénzügyi díj típusa” kódtábla, Érték mező: 1- kérvénynél használható, 0 – kérvénynél nem használható  A 0-s típusúak a jövőben nem jelennek meg a kérvényeknél a kiválasztható típusok között  Verzióval a feltöltés a következőképpen történik:  Bármelyik kérvénynél beállításra került az intézményben: 1  Semmilyen kérvény sablonhoz nem tartozik: 0  A verzió kihelyezéssel beállított értékek a kódtételeknél módosíthatók

32 Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj

33

34 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Pénzügyben történt változások. Számlázó program bejelentési kötelezettség  2014. október 1-től bejelentési kötelezettség:  Számlázó program neve, azonosítója."

Hasonló előadás


Google Hirdetések