Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyben történt változások

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyben történt változások"— Előadás másolata:

1 Pénzügyben történt változások

2 Számlázó program bejelentési kötelezettség
2014. október 1-től bejelentési kötelezettség: Számlázó program neve, azonosítója Fejlesztő neve, adószáma (jogutódlás, ) Értékesítő, rendelkezésre bocsátójának neve, adószáma Beszerzésének, használata megkezdésének, vagy rendeltetésszerű használatba vételének időpontja Bejelentés határideje: 30 nap A már használtba vett esetén: november 15. Friss dokumentáció letöltése

3 PU_KIIRASSTORNO_SZAMLASTORNO
Számlás paraméterek PU_KIIRASSTORNO_SZAMLASTORNO A paraméter segítségével szabályozható, hogy a kiírás stornózásakor automatikusan a számla is sztornózásra kerüljön-e, vagy a számlát továbbra is külön stornózni szükséges a kiírás stornóját megelőzően. 0 érték esetén először a számlát kell stornózni, ezt követően törölhető a kiírás. 1-es állás esetén az adminisztrátor által, a kliens program felől indított kiírás stornó esetén, megerősítő kérdés után a program stornózza a kapcsolódó számlát is. 2-es állás esetén a kliens program működése megegyezik az 1-es állással, de a HWEB-en, a hallgató által kiírt, majd az intézmény által számlázott, a hallgató által (számla nélkül egyébként) stornózható tételek esetében, a hallgató által kezdeményezett kiírás törlés esetén is stornózza a program a kiíráshoz kapcsolódó számlát.

4 SZAMLASZTORNO_TILTAS_KORABBITETEL
Számlás paraméterek SZAMLASZTORNO_TILTAS_KORABBITETEL A rendszerparaméter a korábbi évek számláinak sztornózását korlátozza. Ha a paraméterbe nem kerül érték (üres), akkor a számlák korlátlan ideig sztornózhatóak. Amennyiben a paraméternek adunk meg értéket, HH.NN (hónap, nap, pl ) formátumban, akkor a program csak az előző évben generált számlák sztornózását engedi meg, de egész évben már az előző év számlái sem sztornózhatóak, csak a megadott hónap, napig. Tehát pl. egy 2013-ban, bármikor elkészült számla, a paraméter értékre történt beállítása esetén, csak január 30-ig sztornózhatóak, később már a 2013-as számlák sztornója sem megengedett.

5 Számla – ERA kód megjelenítése

6 EOS – számlák feladása Minden olyan számla bekerül a feladásba, ahol a számla még nem került feladásra, és A számla generálási dátuma beleesik a megadott időintervallumba, a számla aktív kiíráshoz készül, vagy számlasztornó A számlához kapcsolódó kiírás teljesített, a tranzakció dátuma pedig beleesik a megadott időintervallumba. Ha van banki dátum a tranzakcióhoz, akkor a szerint, ha nincs, akkor a teljesítés dátuma szerint. Fizetési típusok: T, A, K, M (M-már feladott tranzakcióra történő számlafeladás, pl. jóváírás.)

7 EOS – tranzakció feladás
Minden tranzakció bekerül a feladásba, ahol a tranzakció még nem került feladásra, beleesik a megadott időintervallumba, és A tranzakcióhoz kapcsolódó kiírás teljesített, és a kiíráshoz kapcsolódik számla (kiírás számla sorszáma nem üres), kivétel visszafizetés, ahol nem keresi a program a számlasorszámot. A tranzakcióhoz kapcsolódó kiírás időközben jóváírásra került, és a jóváírt (eredeti kiírás, amelyhez a tranzakció kapcsolódik) kiírás számlázásra, majd sztornózásra került (Speciális eset, PU_AUTOMATIZALTSZAMLAZAS – 1, akkor is feladásra kerül a tranzakció, ha a határozatszám töltve van, és a főkiíráson van a számla.)

8 EOS – jóváírás előtti számla kötelezővé tétele

9 Jóváírás – adatok feltöltése

10 Jóváírás Kötelező, manuális számla sztornó (automatikus számla sztornózási visszajelző üzenet megszűnt) Figyelmeztetés, ha a hallgató nem rendelkezik a jóváírás félévével (csak akkor, ha a kiírásban szerepel a hallgató képzése)

11 Jóváírás – félév ellenőrzés

12 Érvénytelen bankszámlaszám

13 Kifizetés kezelés változások
MÁK – devizás GIRO formátum (Külföldre utalás) Képzés jogviszony végének ellenőrzése kifizetési listánál(összehasonlításra kerül a tervezett fizetési határidő és a jogviszony vége dátum) Kifizetési tétel import - Támogatott státuszokra történő import, Státusz beállítások ösztöndíj fizetéshez beállításai szerint.

14 Házipénztár – új nyomtatványok
„Pénztár” típus „Összesítések” altípus „Hallgatói befizetések” altípus Megadott időintervallumra, összesítések pénzügyi adatok szerint, illetve hallgatókra bontva. Minden „Házipénztár” felületen ugyan úgy működik, tehát hallgató felől sem egy hallgatóra vonatkoztatható.

15 Házipénztár – új nyomtatványok

16 Házipénztár – számlanyomtatás, generálás

17 Egyedi jogosultságok

18 Egyedi jogosultságok Gazdasági rendszernek nem kerül feladásra egyik módosítás sem A gazdasági rendszerben a pénzügyi kód változást manuálisan kell átvezetni Az összeg módosítása csak a kapcsolódó érvényes tranzakciók összegének megfelelő lehetséges Számla kapcsolat mellett is lehet módosítani, nem szükséges a sztonrózás A képzés csere funkció a „Teljesített kiírás pénzügyi kódját módosíthatja” egyedi jogot használja

19 Diákigazolvány igénylés – fizetési határidő

20 Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás, jogcím függetlenül

21 Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás

22 Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás

23 Pénzügyi díjak – csoportos létrehozás

24 Pénzügyi díjak – pénzügyi kód kapcsolat törlés

25 Pénzügyi díjak – pénzügyi kód kapcsolat törlés, szabályok
Ha nincs kapcsolódó kiírás, fizikai törlés Ha van kapcsolódó kiírás, akkor Törölt jelölő beállítás (csak a Töröl gombbal, nem módosítható) Ha a Törölt jelölés igaz, a HWEB-en akkor sem jelenik meg a kiírható díjak között, ha egyébként megfelel a feltételnek Ha az intézményben egy pénzügyi kód alatt, a korábban használatos díj ÖSSZEGE változik, célszerű ezt a funkciót használni, mert ha szerkesztéssel változtatjuk, a kapcsolódó kiírások módosítása az összegeltérés miatt nem lehetséges.

26 Pénzügyi díjak – Díj kapcsolat törlése kiírásnál

27 Pénzügyi díjak – Díj kapcsolat törlése kiírásnál

28 Pénzügyi díjak – Díj kapcsolat törlése kiírásnál

29 Pénzügyi díjak – Kiírás Megnevezés feltöltés

30 Pénzügyi díjak – Kiírás Megnevezés feltöltés

31 Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj
„Pénzügyi díj típusa” kódtábla, Érték mező: 1- kérvénynél használható, 0 – kérvénynél nem használható A 0-s típusúak a jövőben nem jelennek meg a kérvényeknél a kiválasztható típusok között Verzióval a feltöltés a következőképpen történik: Bármelyik kérvénynél beállításra került az intézményben: 1 Semmilyen kérvény sablonhoz nem tartozik: 0 A verzió kihelyezéssel beállított értékek a kódtételeknél módosíthatók

32 Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj

33 Pénzügyi díjak – Kérvényhez kapcsolódó díj

34 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Pénzügyben történt változások"

Hasonló előadás


Google Hirdetések