Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest."— Előadás másolata:

1 Budapest

2 magyar zenei stílusban adnak elő.
, ao som de composição de seu grande amigo e ao mesmo tempo rival Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit magyarok, magyar zenei stílusban adnak elő.

3 A Széchenyi Lánchíd volt az első állandó kapcsolat Buda és Pest között (1849), ami Széchenyi István
nagy Magyar államférfi emlékére készült. Többek között az ő adományának döntő fontossága volt a Magyar Tudományos Akadémia alapítvány létrehozásában..

4 The Danube Promenade leads along the banks of the river on the Pest side to the luxurious Four Seasons Gresham Palace Hotel, an icon of Art Nouveau style, with panoramic views of the river and the Buda hills A "Duna-korzó" a folyó pesti oldalán fut végig, elhalad a a szecessziós stílusban épült luxus Four Seasons Gresham Palace Hotel előtt - a Lánchíd lábánál, ahonnan pompás kilátás nyílik a folyóra és a budai hegyekre.

5 Budapest szépségére azt mondhatjuk,hogy egy kettős város
Budapest szépségére azt mondhatjuk,hogy egy kettős város.Nap közben gyönyörű Budapest és éjszaka csodálatos Budapest.

6 Az Erzsébet-híd (épült 1903-ban és az új 1964-ben), a harmadik legújabb híd Budapesten. A Duna legkeskenyebb részén, (csak 290m) áll. A nevét tiszteletből az Ausztria-Magyarországi császárné Sissi után kapta.

7 Fehér színével és modern vonalával, ez a legelegánsabb híd Budapesten
Fehér színével és modern vonalával, ez a legelegánsabb híd Budapesten. A pesti oldalon az épületek között található a legrégebbi templom a városban, míg Budán, a Gellért-hegy lábánál egy Sissi szoborral díszített park helyezkedik el.

8 A budapesti Nemzeti Múzeumot 1802-ben alapították, és az ben, években épült a legtisztább klasszicista stílusban.Hatalmas kertje koncertek rendezésének ad otthont,ahol sok neves művész szerepelt .Többek között e város jeles fia Liszt Ferencis..

9 Gróf Széchenyi István volt az első, aki elképzelte a Nemzeti Színházat a Duna-partján, majd 1836-ban elrendelte egy nagy magyar színház építését.

10 Az új Nemzeti Színház a Duna –parton 2002
Az új Nemzeti Színház a Duna –parton március 15-én nyitotta meg kapuit.

11 és magyar résztvevőkkel.
Az 2005-ben épített budapesti Művészetek Palotája, impozáns épület, melynek alapterülete10000 m², a teljes területe pedig m². A Ludwig Múzeumban a Jelen Művészeti Múzeum működik nemzetközi és magyar résztvevőkkel.

12 Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült
Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült. Kétszer teljesen romos lett - utoljára a második világháború alatt - az újjáépítése 36 éveig tartott mire visszanyerte eredeti alakját.

13 Az Országház a város egyik legfontosabb történelmi látványossága.
Jelenleg ez a legnagyobb épület Magyarországon és a második legnagyobb Európában.

14 The Hungarian Parliament Building (Hungarian: Országház, which translates to The House of the Nation) is the seat of the National Assembly of Hungary, one of Europe's oldest legislative buildings. The history of the Hungarian legislative goes back to the 15th century. A Magyar Országház épülete, az Országgyűlés központja-Magyarország és Európa egyik legrégebbi törvényhozó épülete -A történelmi magyar jogszabályok a tizenötödik századig.nyúlnak vissza.

15 Az Országház - az épület tornyokkal és fehér neogótikus ívekkel díszítve 268 m hosszan fekszik a Duna mentén,. A külső falakat magyar uralkodók és fontos történelmi személyek.szobrai díszítik.

16 Állítólag a Szent Koronát, István az első magyar király, ( ) után a magyar történelem során, több mint 50 király használta. Magyarország egyedi ország Európában, ahol megmaradt szinte az egész középkori koronázási szertartás.

17 ANéprajzi Múzeum - bemutatja a magyar nép hagyományos kultúráját, művészetét, szokásait, nemzeti viseletét és életmódját, valamint Európa és más népek néprajzát is. Ez az egyik legnagyobb néprajzi múzeum Európában.

18 Az Andrássy út végén van a Hősök Tere, közepén a Millenniumi emlékmű szobraival, a hét magyar törzs vezérei, akik a kilencedik században megalapították Magyarországot, valamint a magyar történelem más személyiségei, kivéve a népszerűtlen Habsburg monarchia tagjait, akiknek szobrait eltávolították és helyettesítették. Az emlékmű mögött van a Városliget, a mesebeli Vajdahunyad-vára, az Állatkert és a Széchenyi fürdő. A Hősök tere két oldalán, található a két leghíresebb budapesti múzeum. . (Kattints)

19 Szépművészeti Múzeum - a Hősök tere bal oldalán - ahol az egyiptomi, a görög, a római és az európai általános gyűjtemények vannak. Itt hivatalos rendezvények és gálavacsorák számára külön termek vannak fentartva.

20 Art Gallery (Műcsarnok), - a Hősök tere jobb oldalán, egy klasszikus épületben, van; ez a város legnagyobb kiállító terme. Otthont ad a modern és a mai művészek munkáinak bemutatására.

21 A Vajdahunyad-vára a Városligetben található a magyar főváros egyik leghíresebb látnivalója . Gótikus kapu vezet a várudvarba ami 1896 és 1908 között épült.

22 A Vajdahunyad -vára elképesztően csodálatos építmény, amely magában foglal több kreatív alkotást. Részben ez egy másolata az Erdély-i kastélynak (Románia), aminek nemcsak a neve ugyanaz, de az építészeti stílusa is: román, gótikus, reneszánsz és barokk..

23 Jáki-kápolna, Vajdahunyad- várában, a 12 apostol szobrai, Ják a Nyugat-Magyarországi kisváros híres tizenharmadik századi bencés apátság motívumai alapján készültek.

24 Budapest, szobrokban a világon az egyik leggazdagabb város, kétségkívül lehetetlen lenne ezek közül a legjobbat kiválasztani. Az Anonymous szobor a Vajdahunyad-vár udvarának egyik nevezetessége, III. Béla király ( ) jegyzőjét ábrázolja, aki a "Gesta Hungarorum" könyvében, összefoglalta a magyarok történelmét.

25 A Földtani Múzeum - Az épület eredetileg otthona volt az 1869-ben alakult a Magyar Földtani Társulatnak és jelenleg otthona a Magyar Állami Földtani Intézetnek.

26 A Földtani Múzeum diszes falai a Stefánia úton

27 Hatvan pár bronz cipő 40m hosszon a Duna balpartján, a budapesti zsidók emlékére, akiket a fasiszta rendszer, és a nyilaskeresztes párt 1944 és 1945 között legyilkolt.

28 A budapesti Dohány utcai Zsinagóga – mint Nagy Zsinagóga (Synagogueor Tabakgasse) is ismert és között épült mór stílusban.. Ez Európa legnagyobb zsinagógája, és az ötödik legnagyobb a világon, 3000 ember befogadására alkalmas. Ez a zsinagóga a Neológ zsidóság központja.

29 The Hungarian State Opera House is a neo-Renaissance opera house and  is considered one of the architect's masterpieces. A Magyar Állami Operaház - az épület, egy neo-reneszánsz stílusú remekmű, az egyik legnagyobb Európában, és akusztikalag is az egyik legjobb a világon.

30 Franz Liszt  was the great Hungarian composer, virtuoso pianist and teacher. He was also the father-in-law of Richard Wagner. In????????? Liszt Ferenc square there are a impressive bronze statue of the composer and the Liszt Music Academy. Liszt Ferenc - a nagy zeneszerző, magyar virtuóz zongorista és tanár. A tér a nevét viseli, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem is..

31 A Liszt Ferenc Zeneakadémia, a zene legfontosabb magyar iskolája és az egyik legrangosabb Közép-Európában. Az első emeleten, az 1907-ben épült Új Művészeti stílusú épületben, a Liszt Ferenc téren, található a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, ahol három Liszt-zongora van kiállítva.

32 Le piano fabriqué par le facteur Chickering qui en a fait cadeau à Liszt en 1880.
Le support de partition est en argent, il a été réalisé en 1858 et comporte en son milieu l'effigie de Liszt en bas-relief et en crête, les bustes de Beethoven, Schubert et Weber. Ezt a Chickering által készített zongorát, Liszt 1880-ban ajándékba kapta. Egy ezüst álvány van a tetején (1858), és azon: középen Liszt képmása, a felső részén, Beethoven, Schubert és Weber mellszobrai helyezkednek el. Chickering a zongorát "a zongorák Kolosszeumá”-nak nevezte.

33 A másik zongora, rózsafa faragott lábakkal és angol mechanizmusal, a párizsi világkiállításon 1867-ben elnyerte az aranyérmet, és készítője –Liszt adományozója- Chickering, elnyerte III. Napóleon császár Legió Becsületrend díját..

34 Liszt's Composing Desk - It is only useful to check chords, fingering or any kind of passage or rapid scales, during composing. Its soft sound could hardly disturb Ferenc Erkel, who as the director of the Academy of Music lived for some years above the study-bedroom of Liszt. No other writing desk like this one is known. Komponáló zongora 3 oktáv billentyűzettel, csak hogy ellenőrizze az akkordokat, az ujjak járását kompozíció közben. Lágy hangokat adott hogy ne zavarja Erkel Ferencet, a Zeneakadémia igazgatóját, , aki az emeleten Liszt stúdiója fölött lakott.

35 Szent István Bazilika - római katolikus bazilika-Nevét István, az első magyar király ( ) tiszteletére kapta, akinek bebalzsamozott kézfejét egy speciális ereklye-tartóban őrzik.


Letölteni ppt "Budapest."

Hasonló előadás


Google Hirdetések