Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit."— Előadás másolata:

1

2 Budapest

3 Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit magyarok, magyar zenei stílusban adnak elő.

4 A Széchenyi Lánchíd volt az első állandó kapcsolat Buda és Pest között (1849), ami Széchenyi István nagy Magyar államférfi emlékére készült. Többek között az ő adományának döntő fontossága volt a Magyar Tudományos Akadémia alapítvány létrehozásában..

5 A "Duna-korzó" a folyó pesti oldalán fut végig, elhalad a a szecessziós stílusban épült luxus Four Seasons Gresham Palace Hotel előtt - a Lánchíd lábánál, ahonnan pompás kilátás nyílik a folyóra és a budai hegyekre.

6 Budapest szépségére azt mondhatjuk,hogy egy kettős város.Nap közben gyönyör ű Budapest és éjszaka csodálatos Budapest.

7 Az Erzsébet-híd (épült 1903-ban és az új 1964-ben), a harmadik legújabb híd Budapesten. A Duna legkeskenyebb részén, (csak 290m) áll. A nevét tiszteletből az Ausztria- Magyarországi császárné Sissi után kapta.

8 Fehér színével és modern vonalával, ez a legelegánsabb híd Budapesten. A pesti oldalon az épületek között található a legrégebbi templom a városban, míg Budán, a Gellért-hegy lábánál egy Sissi szoborral díszített park helyezkedik el.

9 A budapesti Nemzeti Múzeumot 1802-ben alapították, és az 1837- 1847 -ben, években épült a legtisztább klasszicista stílusban.Hatalmas kertje koncertek rendezésének ad otthont,ahol sok neves m ű vész szerepelt.Többek között e város jeles fia Liszt Ferencis..

10 Gróf Széchenyi István volt az első, aki elképzelte a Nemzeti Színházat a Duna-partján, majd 1836- ban elrendelte egy nagy magyar színház építését.

11 Az új Nemzeti Színház a Duna –parton 2002. március 15-én nyitotta meg kapuit.

12 Az 2005-ben épített budapesti Művészetek Palotája, impozáns épület, melynek alapterülete10000 m², a teljes területe pedig 70.000 m². A Ludwig Múzeumban a Jelen M ű vészeti Múzeum m ű ködik nemzetközi és magyar résztvev ő kkel.

13 Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült. Kétszer teljesen romos lett - utoljára a második világháború alatt - az újjáépítése 36 éveig tartott mire visszanyerte eredeti alakját.

14 Az Országház a város egyik legfontosabb történelmi látványossága. Jelenleg ez a legnagyobb épület Magyarországon és a második legnagyobb Európában.

15 A Magyar Országház épülete, az Országgy ű lés központja-Magyarország és Európa egyik legrégebbi törvényhozó épülete -A történelmi magyar jogszabályok a tizenötödik századig.nyúlnak vissza.

16 Az Országház - az épület tornyokkal és fehér neogótikus ívekkel díszítve 268 m hosszan fekszik a Duna mentén,. A külső falakat magyar uralkodók és fontos történelmi személyek.szobrai díszítik.

17 Állítólag a Szent Koronát, István az első magyar király, (1000-1038) után a magyar történelem során, több mint 50 király használta. Magyarország egyedi ország Európában, ahol megmaradt szinte az egész középkori koronázási szertartás.

18 ANéprajzi Múzeum - bemutatja a magyar nép hagyományos kultúráját, m ű vészetét, szokásait, nemzeti viseletét és életmódját, valamint Európa és más népek néprajzát is. Ez az egyik legnagyobb néprajzi múzeum Európában.

19 Az Andrássy út végén van a Hősök Tere, közepén a Millenniumi emlékm ű szobraival, a hét magyar törzs vezérei, akik a kilencedik században megalapították Magyarországot, valamint a magyar történelem más személyiségei, kivéve a népszer ű tlen Habsburg monarchia tagjait, akiknek szobrait eltávolították és helyettesítették. Az emlékm ű mögött van a Városliget, a mesebeli Vajdahunyad-vára, az Állatkert és a Széchenyi fürdő. A Hősök tere két oldalán, található a két leghíresebb budapesti múzeum.. (Kattints)

20 Szépm ű vészeti Múzeum - a Hősök tere bal oldalán - ahol az egyiptomi, a görög, a római és az európai általános gy ű jtemények vannak. Itt hivatalos rendezvények és gálavacsorák számára külön termek vannak fentartva.

21 Art Gallery - 1895 (Műcsarnok), - a Hősök tere jobb oldalán, egy klasszikus épületben, van; ez a város legnagyobb kiállító terme. Otthont ad a modern és a mai m ű vészek munkáinak bemutatására.

22 A Vajdahunyad-vára a Városligetben található a magyar főváros egyik leghíresebb látnivalója. Gótikus kapu vezet a várudvarba ami 1896 és 1908 között épült.

23 A Vajdahunyad -vára elképesztően csodálatos építmény, amely magában foglal több kreatív alkotást. Részben ez egy másolata az Erdély-i kastélynak (Románia), aminek nemcsak a neve ugyanaz, de az építészeti stílusa is: román, gótikus, reneszánsz és barokk..

24 Jáki-kápolna, Vajdahunyad- várában, a 12 apostol szobrai, Ják a Nyugat-Magyarországi kisváros híres tizenharmadik századi bencés apátság motívumai alapján készültek.

25 Budapest, szobrokban a világon az egyik leggazdagabb város, kétségkívül lehetetlen lenne ezek közül a legjobbat kiválasztani. Az Anonymous szobor a Vajdahunyad-vár udvarának egyik nevezetessége, III. Béla király (1172-1196) jegyzőjét ábrázolja, aki a "Gesta Hungarorum" könyvében, összefoglalta a magyarok történelmét.

26 A Földtani Múzeum - Az épület eredetileg otthona volt az 1869-ben alakult a Magyar Földtani Társulatnak és jelenleg otthona a Magyar Állami Földtani Intézetnek.

27 A Földtani Múzeum diszes falai a Stefánia úton

28 Hatvan pár bronz cipő 40m hosszon a Duna balpartján, a budapesti zsidók emlékére, akiket a fasiszta rendszer, és a nyilaskeresztes párt 1944 és 1945 között legyilkolt.

29 A budapesti Dohány utcai Zsinagóga – mint Nagy Zsinagóga (Synagogueor Tabakgasse) is ismert. 1854 és 1859 között épült mór stílusban.. Ez Európa legnagyobb zsinagógája, és az ötödik legnagyobb a világon, 3000 ember befogadására alkalmas. Ez a zsinagóga a Neológ zsidóság központja.

30 A Magyar Állami Operaház - az épület, egy neo-reneszánsz stílusú remekm ű, az egyik legnagyobb Európában, és akusztikalag is az egyik legjobb a világon.

31 Liszt Ferenc - a nagy zeneszerző, magyar virtuóz zongorista és tanár. A tér a nevét viseli, valamint a Liszt Ferenc Zenem ű vészeti Egyetem is..

32 A Liszt Ferenc Zeneakadémia, a zene legfontosabb magyar iskolája és az egyik legrangosabb Közép- Európában. Az első emeleten, az 1907-ben épült Új Művészeti stílusú épületben, a Liszt Ferenc téren, található a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, ahol három Liszt-zongora van kiállítva.

33 Ezt a Chickering által készített zongorát, Liszt 1880-ban ajándékba kapta. Egy ezüst álvány van a tetején (1858), és azon: középen Liszt képmása, a felső részén, Beethoven, Schubert és Weber mellszobrai helyezkednek el. Chickering a zongorát "a zongorák Kolosszeumá”-nak nevezte.

34 A másik zongora, rózsafa faragott lábakkal és angol mechanizmusal, a párizsi világkiállításon 1867- ben elnyerte az aranyérmet, és készítője –Liszt adományozója- Chickering, elnyerte III. Napóleon császár Legió Becsületrend díját..

35 Komponáló zongora 3 oktáv billentyűzettel, csak hogy ellenőrizze az akkordokat, az ujjak járását kompozíció közben. Lágy hangokat adott hogy ne zavarja Erkel Ferencet, a Zeneakadémia igazgatóját,, aki az emeleten Liszt stúdiója fölött lakott.

36 Szent István Bazilika - római katolikus bazilika-Nevét István, az első magyar király (975-1038) tiszteletére kapta, akinek bebalzsamozott kézfejét egy speciális ereklye-tartóban őrzik.


Letölteni ppt "Budapest Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit."

Hasonló előadás


Google Hirdetések