Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

JESZ PROGRAM BEMUTATÁSA A MAI NAP PROGRAMJA ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ ISKOLAI DIÁK ÉLETMENTŐK BEMUTATKOZÁSA: REZNÁK RÓBERT ELŐADÁSA MUNKÁNKAT SEGÍTI ÉS BEMUTATÓT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "JESZ PROGRAM BEMUTATÁSA A MAI NAP PROGRAMJA ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ ISKOLAI DIÁK ÉLETMENTŐK BEMUTATKOZÁSA: REZNÁK RÓBERT ELŐADÁSA MUNKÁNKAT SEGÍTI ÉS BEMUTATÓT."— Előadás másolata:

1

2 JESZ PROGRAM BEMUTATÁSA

3 A MAI NAP PROGRAMJA ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ ISKOLAI DIÁK ÉLETMENTŐK BEMUTATKOZÁSA: REZNÁK RÓBERT ELŐADÁSA MUNKÁNKAT SEGÍTI ÉS BEMUTATÓT TART: SZALISZNYÓ FERENC MENTŐTISZT

4 Leggyakoribb halál ok Tömeggyilkos Magyarországon minden órában három embernek áll meg hirtelen a szíve Annyi áldozatot szed évente,mint a mellrák, tüdőrák és AIDS együttesen Hirtelen szívhalálban naponta 70 évente 25 ezer ember hal meg.

5 Michael Jacksons

6 Kolonics György Dr. Matos Lajos nemzetközi hírű szívgyógyász szerint minden egypercnyi késlekedés 10 százalékkal rontja a túlélési esélyt. Kolonics György edzője, Ludasi Róbert elmondása alapján 37 perc alatt ért ki a mentőautó az eszméletét vesztett versenyzőhöz, míg az Országos Mentőszolgálat nyilvántartása szerint 17-18 perccel a hívás után voltak a helyszínen.

7 Hirtelen szívhalál Hirtelen szívhalálnak nevezzük azt a szíveredetű halált, ahol a tünetek fellépése és a halál bekövetkezése között maximálisan egy óra telik el. A hirtelen szívhalál hátterében mindig szívritmuszavar áll.

8 „Ilyenkor a szív pumpáló teljesítménye megszűnik, így az agy és maga a szívizomzat is vérellátás nélkül marad. A beteg összeesik, nincs pulzusa és légzése."

9 A szív működése http://egeszseg.origo.hu/swf/animacio/keringes /sziv-felepitese/ http://www.50plusz.hu/mediatar/media/Ingerv ezeto_rendszer/112?KKID=3F8744F0- CD1EA723-BA3389C8-F301C24C

10 TE VAGY aki SEGÍTHET!!!!

11 Csak a gyors újraélesztés segíthet A kamrafibrilláció felléptétől számított 5 percen belül még valószínűleg maradandó károsodás nélkül visszafordítható a folyamat, 10 perc után a túlélés esélye már minimális. Az újraélesztés sikerét a gyors felismerés, a hamar megkezdett újraélesztés, illetve a minél gyorsabban rendelkezésre álló defibrillátor készülék jelenti.

12 JESZ PÁLYÁZAT TE vagy jelen TE tudsz segíteni!!!

13 A Program, melyen ti is részt vesztek Laikus életmentés elsajátítása tanárok és diákok számára Elsősegélyhez szükséges félautomata defibrillátorok elhelyezése A PORTÁN!!

14 TANÁROK FELKÉSZÍTÉSE 2009. OKTÓBER 10. SZOMBAT

15 10 TANÁR ÉS AZ ISKOLA VÉDŐNŐJE

16 8 ÓRÁS KÉPZÉS

17 Akik részt vettek a képzésen: Adamik József Brandt Beáta Dubicz Norbert Dr. Kovácsné Szilágyi Anikó Irházi Emőke Kőhalmi Zoltán Nagyné Erős Irén Ozsgyáni Eniő Szűrszabó Zsuzsa Varga Károlyné

18 DIÁK PROGRAM PROGRAM BEMUTATÁSA ELMÉLETI ÓRÁN AMIT MEGTANULTOK A GYAKORLATI ÓRÁKON: – Eszméletlen beteg vizsgálata – Mellkasi kompressziók és lélegeztetés kivitelezése – AED biztonságos használata – Stabil oldalfektetés

19 ÉLETMENTŐ VERSENY JANUÁRBAN NYERTES: 1 OSZTÁLYRA JUTÓ OKLEVEK SZÁMA ALAPJÁN ÉRTÉKES DÍJAZÁS

20 Félautomata defibrillátor működése interaktívan GÉP ELHELYÉZÉSE A PROTÁN TÖRTÉNIK!!! http://www.mnsza.hu/hirtelen/powerheart_a ed_g3_demo.htm http://www.mnsza.hu/hirtelen/powerheart_a ed_g3_demo.htm

21 KOMPLEX ÚJRAÉLESZTÉS http://www.50plusz.hu/mediatar/media/Kom plex_ujraelesztes/3722 http://www.50plusz.hu/mediatar/media/Kom plex_ujraelesztes/3722


Letölteni ppt "JESZ PROGRAM BEMUTATÁSA A MAI NAP PROGRAMJA ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ ISKOLAI DIÁK ÉLETMENTŐK BEMUTATKOZÁSA: REZNÁK RÓBERT ELŐADÁSA MUNKÁNKAT SEGÍTI ÉS BEMUTATÓT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések