Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Katona Bence 9.c.. Tartalomjegyzék: Ismertetés Tartalma Jelentése A fizika elmélete Tömeg mérése Híressé vált mondás Forrás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Katona Bence 9.c.. Tartalomjegyzék: Ismertetés Tartalma Jelentése A fizika elmélete Tömeg mérése Híressé vált mondás Forrás."— Előadás másolata:

1 Katona Bence 9.c.

2 Tartalomjegyzék: Ismertetés Tartalma Jelentése A fizika elmélete Tömeg mérése Híressé vált mondás Forrás

3 Philosophiae Naturalis Principia Mathematica : Kiadás dátuma: 1687. július 5. Szerző: Isaac Newton Műfaj: Tudomány

4 Tartalma: Newton mozgástörvényeit, amelyek a klasszikus mechanika alapjait adják. Newton gravitációs törvényét. Levezeti benne Kepler törvényeit, amelyek a bolygók mozgását mutatják be. Igazi jelentősége az égi és földi mechanika egyesítésének megmutatása, hogy a világegyetemet fizikai törvények irányítják.

5 Jelentése: Philosophiae Naturalis Principia Mathematica Magyarul : „a természetfilozófia matematikai alapjai”

6 A fizikai elmélete Leírásához kifejlesztette az analízist. Többnyire mégis mellőzi a Principia az analízis nyelvezetét, és geometriai érvelésekre fordítja bizonyításait.

7 Tömeg mérése Newton a tömeg mérésére a következő előírást adja: "Az anyag nagysága sűrűsége és térfogata együttes mérésével (adható meg)„ Mai fogalmainkkal ez azt jelenti, hogy a tömeg a (tömeg)sűrűség és a test térfogatának a szorzatával egyenlő

8 Híressé vált mondás: Művének utolsó előtti bekezdésében található mondás: Hypotheses non fingo Jelentése: Nem állítok fel hipotéziseket. Azaz a magyarázatot, ha azt nem ismeri, nem próbálja találgatni, hanem csak leírja a jelenség kísérletileg megfigyelt, igazolt jellemzőit.

9 Forrás : http://hu.wikipedia.org/wiki/Philosophiae_Naturalis_ Principia_Mathematica


Letölteni ppt "Katona Bence 9.c.. Tartalomjegyzék: Ismertetés Tartalma Jelentése A fizika elmélete Tömeg mérése Híressé vált mondás Forrás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések