Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai."— Előadás másolata:

1 A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai

2 A vezető személyisége A vízió egy kényszerítő, átruházható, folyamatosan és világosan kommunikált álom arról, mi lehet belőlünk, ami lehetővé teszi számunkra és az általunk irányítottaknak, hogy biztosan megragadjuk a lehetséges jövőt és elkötelezzük magunkat annak elérésére.

3 A vezető személyisége A szenvedély heves érzelem, azt támasztja alá, mit szeretünk a feladatban. Ez tettet von maga után, páratlan energiaforrást biztosít, és képessé tesz minket túlélni a visszaeséseket, valamint kitartani a kihívások és bizonytalanságok közepette is.

4 A vezető személyisége A hitelesség annyit jelent, hogy őszinték, nem manipulálók és nem elérhetetlenek vagyunk, valamint nem veszünk fel különféle álarcot.

5 A vezető személyisége A tisztesség egy belső iránytű, ami vezet a jó és helyes felismerésében, az igazság elmondásában, szavunk megtartásában, magunkhoz és bizalmasainkhoz való őszinteségben és abban, hogy akkor is helyesen cselekedjünk, amikor az nehéz.

6 A vezető személyisége A bátorság képesség arra, hogy nehéz döntéseket hozzunk, és arra is, hogy ugyanezt elvárjuk másoktól, valamint a készség helyénvaló, tudatos kockázat vállalásra. Hogy rendületlenül kitartsunk egy világos vízió mellett.

7 A vezető személyisége A bölcsesség mély megértés és éles ítélőképesség, ami segít bepillantani magunkba és másokba. A bölcs vezető megfontolt, körültekintő, értelmes és józan.

8 A vezető személyisége A kommunikációs képességek tartalmazzák a képességet a tények és érzések, vízió és szenvedély kommunikációjára, olyan módon, amit mindenki meg tud érteni és hatással van rájuk. Magába foglalja a tudatosság minden módját, ahogy kommunikálunk, akár verbálisan, akár nem verbálisan, párosítva a felismeréssel, hogy minden percben kommunikálunk valahogy, amit a közösségben töltünk.

9 A „hat kalap” módszer A „hat kalap” módszerének lényege, hogy minden kérdést hat különböző oldalról kell megközelítenünk, ugyanakkor könnyítésül minden egyes alkalommal kalapot cserélünk: a kalapok színe a különböző érzelmeknek és a különböző elemzési szinteknek felel meg.

10 Vörös kalap Vörös kalapot viselve feltárjuk érzelmeinket és indulatainkat. Még akkor is, ha valamit ésszerűnek tekintünk és így fehér kalap van fejünkön, vörös kalapot illesztve fejünkre szabad utat adhatunk az adott kérdéssel kapcsolatos indulatainknak. A vörös kalap viselése nem elfogadott az üzleti és diplomáciai megbeszéléseken, más körülmények között viszont igen célravezető lehet.

11 Fehér kalap Ha fehér kalapban a megszerzett információkra gondolunk, ellenőrizzük, hogy nem tartalmaznak-e ellentmondást. Ezután formálisan elemezzük őket.

12 Fekete kalap A fekete kalap – színre való tekintettel – a bírói öltözékre emlékeztet. Ha fekete kalapot teszünk a fejünkre, akkor ez óvatosságra, kriticizmusra, kételkedésre int bennünket. Lehetővé teszi a helyzet józan értékelését. Sajnos, nem egészen egészséges túl gyakran fekete kalapot viselni. A túlfejlett kriticizmus ui. minden aktivitást teljesen lefékez.

13 Sárga kalap A napra emlékeztető sárga kalap alkalmat ad arra, hogy az adott kérdést az előnyök, az értékek és cselekvésmódok kategóriájában vizsgáljuk. Így minden kérdésben látunk valami jót. A sárga kalap messze nem tipikus. Egész neveltetésünk ui. arra irányul, hogy a kákán is csomót keressünk.

14 Zöld kalap A zöld kalap felszabadítja az energiát, a cselekvésvágyat, az alkotó gondolkodást és magatartást. Ez a kalapszín áll legközelebb az ember természetes intuíciójához. Ha zöld kalapot teszünk fel, szert teszünk arra a képességre, hogy nagyszabású jövőképet tudunk alkotni, legyőzünk minden nehézséget és elérjük azt, ami látszólag elérhetetlen.

15 Kék kalap Végül a kék kalap gondolkodásunknak amolyan külön irányító központja. A kék kalap jóvoltából vezéreljük és ellenőrizzük gondolkodásunk folyamatát. A kék kalap minden bizonnyal segítségünkre van abban, hogy észben tartsuk: rajta kívül még van öt kalapunk.


Letölteni ppt "A vezető személyisége – a ma követelményei és a holnap kihívásai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések