Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TIOP-1.2.1/A-12/1 HÍRÖS AGÓRA multifunkcionális közösségi központ létrehozása Kecskeméten.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TIOP-1.2.1/A-12/1 HÍRÖS AGÓRA multifunkcionális közösségi központ létrehozása Kecskeméten."— Előadás másolata:

1 TIOP-1.2.1/A-12/1 HÍRÖS AGÓRA multifunkcionális közösségi központ létrehozása Kecskeméten

2 A Hírös Agóra program

3 Pályázó: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
A pályázat: Pályázó: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Tervezés: Szakmai koncepció: Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Szakmai innováció: a szakmai munkatársak érdeklődésén, önállóságán és képzettségén, valamint az intézmény által meghatározott prioritásokon alapuló műhely rendszer. (Országosan is új!) Építészeti koncepció: 7. Dimenzió Építésziroda Kft. Pályázatíró: Városfejlesztő Kft. Kivitelező: Lecpes Kft. A pályázat: a TIOP-on belül, vissza nem térítendő, egyszeri, 100%-os támogatás Érintett terület: 3000 nm Projekt zárása – átadás határideje: június 30 Tervezett költsége: 650 236 785 Ft.

4 1. Multifunkcionális közösségi központ létrehozása
Agóra program Célja: multifunkcionális közösségi központok létrehozása. A létesítés három fő célja: 1. Multifunkcionális közösségi központ létrehozása 2. Közösségi, felnőttképzési és élményfunkciók egy komplexumba történő telepítése, a szolgáltatások minél szélesebb spektrumának egy helyen való biztosítása. 3. Területi közművelődési tanácsadó szolgáltató funkció kialakítása, s ezáltal a környező kistérségek kulturális-közművelődési alapszolgáltatásainak magasabb színvonalon történő biztosítása.

5 Az építészeti megvalósítás főbb szempontjai:
Tartalom és forma Az építészeti megvalósítás főbb szempontjai: Az épületben működő szakmai műhelyek, közösségek értékvesztés nélküli továbbélésének és fejlődésének biztosítása. (Közös gondolkodáson, tervezésen alapuló kialakítás.) A különböző kulturális szakmai területek összhangjának a megteremtése, de az eltérő műszaki és technikai elvárásaiknak is feleljen meg. A multifunkcionalitás mind szélesebb körű alkalmazása. A kor követelményeinek megfelelő infrastruktúra telepítése. Teljes körű akadálymentesítés, az esélyegyenlőség megteremtése. Az épület komfortjának növelése. Szolgáltasson az idelátogatóknak és a benne dolgozóknak egyaránt. Az építészeti kialakítás, tagolás lehetővé teszi két nagy épületrész elkülönült szakmai életvitelét. A közösségi terek működése mellett alkalmas lesz 600 fős nagyrendezvények, konferenciák egyidejű kiszolgálására is. Kiépülnek a központi közönség- és szakmai szolgáltatások.(Viselet és hangszertár, raktárak, családbarát szolgáltatások, stb.) Az épület képessé válik a legkülönbfélébb műfajok befogadására, a megjelenő új igények kielégítésére.

6 Szakmai alapok Alapítva: 1974-ben. Működési formája: művelődési központ, nonprofit kft. Az ország egyik legnagyobb többfunkciós közművelődési intézménye Hasznos alapterülete: közel 8000 nm. Dolgozóinak száma: 22 fő Látogatottsága meghaladja az országos átlag kettőszörösét. (évi több mint 4000 alkalmon, látogató) 13 országos és nemzetközi szakmai szervezet tagja. A közművelődési szakma megítélése alapján az ország öt legjobb közművelődési intézménye közé tartozik, Az IAPCO ajánlásainak megfelelő belső kiépítettség és szervezettség, A Nemzeti Művelődési Intézet Agóra Műhelyének tagja, Minősített közművelődési intézmény 10 kategóriában.

7 Multifunkcionális közösségi központ
Alagsor: AGÓRA Logisztikai Központ az intézményműködtetés logisztikai bázisa. 1. Raktárbázis: közös viselet-, hangszer-, kottatár karbantartó-, javító műhelyek, öltözők, takarítói munkahelyek. 2. Rekreációs tér (torna terem) gyermek, ifjúsági, felnőtt rekreációs képességfejlesztés.

8 Multifunkcionális közösségi központ
Földszint: 1. közösségi tér: elsősorban mozgásos közösségek, együttesek próbatermei, klubterei többcélú kiállító és rendezvényterek, öltözők. Külön bejárat. 2. élmény tér: multifunkciós tér, információs-szolgáltató központ 8 gépes internet hozzáférés információszolgáltatás (közérdekű, közhasznú, kulturális, turisztikai, gyermek, ifjúsági programok, szolgáltatások, munkaerőpiaci információk elérése) nyelvi labor, családbarát gyermekfoglalkoztató, nyilvános internet, szociális helyiségek, B A

9 Multifunkcionális közösségi központ
Földszint: 3. Gyermek, ifjúsági és felnőtt mozgásművészeti tér. Hagyományőrző és művészeti csoportok: Felszereltsége: Hangszigetelt, beépített hangtechnika, tükörfal, táncra alkalmas padozat balettszőnyeggel. 4. Képző és előadótermek Nyelvi labor, kiscsoportos oktatótermek, kreatív ipari, művészeti képességeket fejlesztő tér speciális felszereléssel, raktárral 5. Szórakoztatási és élményfunkció Kiállítótér, közösségi együttlétek tere

10 Multifunkcionális közösségi központ
I. emelet: 1. közösségi tér: az Agóra szakmai és technikai működtetését szolgáló irodasor, 2. élmény tér: a színházterem, és a közönséget kiszolgáló terek teljes körű korszerűsítése: hang, fény, audio-vízuális technika, színpadgépészet, légkondicionálás, stúdió, nézőtér és látvány, szociális helyiségek. 3. multifunkcionális termek: Egészségnevelési és életviteli programok, Képzési és közösségi funkciók terei B A

11 Multifunkcionális közösségi központ
II. Emelet: a színházterem, és a közönséget kiszolgáló terek teljes körű korszerűsítése: tolmácsfülkék multifunkcionális termek Hagyományőrző és művészeti csoportok: Kiállítótér Közösségi funkciók mobilfal, elsötétítés, Társadalmi szervezetek terei Területi közművelődési feladatok terei B A A A

12 Élmény funkciók A nagyterem
A terem funkciói: színházterem, koncertterem, mozi, konferencia terem. Műszaki adatai: 600 fő befogadóképesség, európai szintű professzionális rejtett színpad-, hang- és fénytechnika, beépített audio-vizuális technika, akusztikai csillapítás, légkondicionált, új belsőépítészet és nézőtér. A korszerűsítés a kapcsolódó helyiségeket is érinti.

13 Élmény funkciók A nagyterem
Tűzzománc burkolatok Díszüveg

14 Általános, az egész intézményt érintő fejlesztés:
teljes közönségtájékoztató rendszer, zárt láncú televízió rendszer, belső számítógépes hálózat, internet teljes kiépítése és vezeték nélküli internet hozzáférés az egész házban, tűzjelző és biztonsági rendszer kiépítése, esélyegyenlőséget javító beruházások, akadálymentesítés, belső és külső telefonhálózat, víz- és csatorna csatlakozások, rendezvény- és közösségi terek teljes elsötétíthetősége, légkondicionálás áramkapacitás növelése, új brand építése, kulturális portál működtetése.

15 Agóra szakmai alapelvei
Alkalmasság Nyitottság Minőség Hozzáférhetőség Kölcsönhatás és partnerség a várossal és a vonzáskörzettel Tudás – élmény - közösség Komplexitás, multifunkcionalitás Kreativitás, alkotás

16 Bak Lajos Ügyvezető igazgató

17 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "TIOP-1.2.1/A-12/1 HÍRÖS AGÓRA multifunkcionális közösségi központ létrehozása Kecskeméten."

Hasonló előadás


Google Hirdetések