Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat."— Előadás másolata:

1

2 A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat ihletett meg, és inspirál még ma is. Temérdeknyi nevezetességet mondhat magáénak ez a gyönyörű város, melyekkel érdemes kicsit bővebben megismerkednünk.:

3 1793 óta a világ egyik legnagyobb múzeuma, a Szajna jobb partján.A látványos üvegpiramis eredetileg erődnek épült. V.Károly átépíttette.Az épület története során volt börtön, királyi palota, akadémia,közigazgatási székhely,sőt, még erődítmény is. Ma a világ legnagyobb képtára, amely esztétikailag is fontos szerepet tölt be. LOUVRE :

4 Az 1989-es világkiállításra építették ezt a 300 méter magas vas erődítményt, amelynek a tetejéről csodálatos kilátás nyílik a városra. A toronyban lift közlekedik a egyes emeletek között, ezzel megkímélve az embereket a lépcsőzés fáradalmaitól Érdemes meglátogatnunk ezt a gyönyörű építményt,hiszen gyönyörű! EIFFEL-TORONY

5 DIADALÍV A Diadalív állít emléket az 1806-ban Napóleon által indított háborúnak.Ma széles utak veszik körül.Ez egyben Párizs egyik jelképe is.

6 NOTRE DAME Impozáns román stílusú katedrális. A négyszintes templomhajó a XII.században, boltozata pedig a XIX.században készült el. Öt hatalmas torony ékesíti ezt a méltán tekintélyesnek nevezett épületet. Hatalmas tornyok ékesítik. Rendszerint szimmetria jellemzi. A legenda szerint volt a székesegyháznak egy magányos lakója,aki születési rendellenessége miatt itt keresett menedéket.Bujdosott.Ezt meg is örökítették egy csodálatos film keretében


Letölteni ppt "A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések