Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények 2011. évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények 2011. évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények."— Előadás másolata:

1 2012. évi adótörvény változások

2 Az adótörvényeket módosító törvények 2011. évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról (Magyar Közlöny 140. szám 2011. november 29.) 2011. évi CLV. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról (Magyar Közlöny 139. szám 2011. november 25.)

3 A Társasági adó törvény változásai Veszteségelhatárolás szabályainak változása A korábbi adóévek elhatárolt vesztesége legfeljebb a felhasználása nélkül számított adóévi adóalap 50 százalékáig számolható el az adózás előtti eredmény csökkentéseként. (17.§ (2) bek.) Az elhatárolt veszteségeket keletkezésük sorrendjének megfelelően kell felhasználni. (17.§ (3) bek.) A mezőgazdasági ágazatba sorolt adózó az adóévet megelőző két adóév adózás előtti eredményét csökkentheti az adóévben elhatárolt veszteség összegével, de adóévenként legfeljebb az adóév adózás előtti eredményének 30 százalékával. (17.§ (4) bek.) Átalakulást követően az előző évek elhatárolt vesztesége csak akkor használható fel a jogutód által a) ha új tulajdonosa, vagy annak kapcsolt vállalkozása korábban a jogelődben többségi befolyással rendelkezett, és b) bevételt, árbevételt realizál a jogelőd tevékenységéből a következő két adóévben.

4 A Társasági adó törvény változásai Veszteségelhatárolás szabályainak változása Egyéb tulajdonosváltás esetén, ha korábbi nem kapcsolt vállalkozási körbe tartozó tulajdonos szerez közvetlen vagy közvetett többségi részesedést, az adózó nem jogosult az adóévben és az azt megelőző bármely adóévben keletkezett elhatárolt veszteség felhasználására. Kivéve: a) ha a többségi befolyás megszerzését megelőzően az adózó vagy a többségi befolyást megszerző társaság által kibocsátott részvényeknek legalább egy részét a tőzsdére bevezették, vagy b) ha a társaság a tevékenységét a többségi befolyás megszerzését követő két adóévben tovább folytatja és ba) annak természete jelentősen nem tér el a korábban végzett tevékenységtől,(a tevékenység jelentős változását jelenti pl. az üzleti tevékenység során nyújtott szolgáltatások,értékesített termékek, kezelt vagyon, értékesítési piac, ügyfélkapcsolatok körének az alapvető változása) bb) a tevékenységből mindkét adóévben bevételt, árbevételt szerez.

5 Köszönöm a figyelmet !


Letölteni ppt "2012. évi adótörvény változások. Az adótörvényeket módosító törvények 2011. évi CLVI. törvény az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények."

Hasonló előadás


Google Hirdetések