Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2011. II. 7. – V. 9. HétIdőpontTéma 1.II. 7.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.II.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2011. II. 7. – V. 9. HétIdőpontTéma 1.II. 7.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.II."— Előadás másolata:

1 A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9. HétIdőpontTéma 1.II. 7.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.II. 12.Az emésztőrendszer felépítése, emésztés, felszívódás 3.II. 21.Emésztési rendellenességek, transzport kiválasztás 4.II. 28.A szervezet biokémiai folyamatai, táplálóanyag szükséglet, tápláltsági állapot 5.III. 7.A szervezet energiaforgalma, energiaszükséglet, a szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe 6.III. 14.Oktatási szünet 7.III. 18. (péntek) A zsírszerű anyagok táplálkozás-élettani jelentősége 7.III. 21.A szervezet nitrogén és fehérjeforgalma 8.III. 28.Az ásványi anyag- és vízforgalom 9.IV. 4.Oktatási szünet 10.IV. 11.A vitaminok táplálkozás-élettani jelentősége 11.IV. 18.Az alkohol dietetikája 12.IV. 25.Oktatási szünet, húsvét hétfő 13.V. 2.A táplálkozás és az ember egészsége közötti kapcsolat 14.V. 9.A vendéglátóipar és a közétkeztetés szerepe az egészségorientált élelmezésben

2 A félév elfogadásának feltételei: az előadások és gyakorlatok látogatása 5-10 oldalas esszé elkészítése választott témakörben, kiselőadás megtartása a gyakorlatokon

3 Ajánlott irodalom

4

5


Letölteni ppt "A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2011. II. 7. – V. 9. HétIdőpontTéma 1.II. 7.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.II."

Hasonló előadás


Google Hirdetések