Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HASZNOS BAKTÉRIUMOK Oláh Szófia 10.B. A barátságos baktériumok Sokan ártalmasnak tartják őket és egyre inkább a kiirtásukra törekednek, pedig néhány közülük.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HASZNOS BAKTÉRIUMOK Oláh Szófia 10.B. A barátságos baktériumok Sokan ártalmasnak tartják őket és egyre inkább a kiirtásukra törekednek, pedig néhány közülük."— Előadás másolata:

1 HASZNOS BAKTÉRIUMOK Oláh Szófia 10.B

2 A barátságos baktériumok Sokan ártalmasnak tartják őket és egyre inkább a kiirtásukra törekednek, pedig néhány közülük elengedhetetlen. Ezek legnagyobb része a bélrendszerben található. Összesen a tömegük több kilogramm. 300 és 1000 közötti számú faj él bennünk.

3 Bélflórák Az emésztő rendszerben élő mikroorganizmusok összessége. Felszívja az emésztetlen szénhidrátok és ezzel nyerjük energiánk nagy részét. A bélflóra csökkenésének tünetei: Ekcéma, kiütések, allergiás panaszok, emésztési problémák, fáradtság, immungyengeség. Helyreállítása a hasznos bélflórák újratelepítésével (pro- és prebiotikumokkal) történik.

4 Fajtái: Probiotikumok, prebiotikumok lactobacillus lactobacillus törzsek és a bifidobaktériumok Több olyan törzs is van, melyet kórokozóként ismerünk, mert a testen kívül fertőzést okoz, de a bélflóra lakójaként védelmezi azt. Ilyen például Streptococcus termophilus és az Enterococcus faecalis.

5 Streptococcus termophilus Enterococcus faecalis.

6 Nitrogén gyűjtő baktériumok Ezek elősegítik a molekuláris nitrogén megkötését a pillangós növényekben, ezért ezek a növények fehérjében gazdagok.

7 A bőr jótékony baktériumai Staphillococcus az egyik legjelentősebb baktérium a bőrünkön. Ez a fajta baktérium megakadályozza a bőrgyulladást. Közrejátszik a sebek gyógyulásában. A gyermekkorban fontos szerepe van az immunrendszeri megbetegedéseknek.

8 Vitamint termelő baktériumok A legtöbb vitamin előállítására baktériumok és erjesztőgombák képesek. Előállítanak: B12 vitamint, riboflavint valamint provitaminokat is. Érdekes formák rajzolhatók velük.

9

10 Források: http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/9251/belflora-probiotikum-prebiotikum- immunrendszer http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/9251/belflora-probiotikum-prebiotikum- immunrendszer http://embiodebrecen.hu/milyenek-a-baratsagos-bakteriumok http://www.tuja.hu/kerteszeti-lexikon/nitrogenkoto-bakteriumok.html http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/4509/bakteriumok-garmadajat-talaltak-az- emberi-boron http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/4509/bakteriumok-garmadajat-talaltak-az- emberi-boron

11 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "HASZNOS BAKTÉRIUMOK Oláh Szófia 10.B. A barátságos baktériumok Sokan ártalmasnak tartják őket és egyre inkább a kiirtásukra törekednek, pedig néhány közülük."

Hasonló előadás


Google Hirdetések