Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mohák Készítette:Koska Anna. A mohák az egész Földön elterjedt növények. Mintegy 26 000 fajuk ismert. Kis termetű, levélkére és száracskára tagolódó vagy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mohák Készítette:Koska Anna. A mohák az egész Földön elterjedt növények. Mintegy 26 000 fajuk ismert. Kis termetű, levélkére és száracskára tagolódó vagy."— Előadás másolata:

1 Mohák Készítette:Koska Anna

2 A mohák az egész Földön elterjedt növények. Mintegy 26 000 fajuk ismert. Kis termetű, levélkére és száracskára tagolódó vagy telepes, zöld színű spórás növények, gyökerek és szállítószövetek nélkül. A mohák szárazságtűrő növények. Kanadai tudósok megállapításai szerint a mohák a gleccsertakarók alatt átvészelt 400 év elteltével is képesek újra életre kelni, amint napfény éri őket.

3 Moha graffiti recept: Hozzávalók: -több csomó moha -egy bögre natúr joghurt, vagy vaj (nem margarin). Ha valaki nem akar joghurtot használni, az egy doboz sörrel is próbálkozhat. -fél teáskanál cukor Nem teljesen Stahl Judit stílusában, de azért van itt egy videó is: https://www.youtube.com/watch?v=zubLxZ0bwpQ

4 Az asztalfelületen kicsi mohacserepek sorakoznak, amelyek algákat és egyéb edényes növényeket is tartalmaznak. A cserepek alján elektródák és vezetők is megtalálhatóak, így nagyjából úgy viselkednek, mint a bio-elektrokémiás eszközök, amelyek kémiai energiából elektromos energiát állítanak elő. Mikor a zöld színtestekkel rendelkező mohák és algák fotoszintetizálnak, az eközben felszabadult felesleges energiát az asztal tehát hasznosítani tudja elektromos áramként.

5 Mindenszentek napján, és Karácsony előtt lendül fel a mohakereslet az országban. A koszorúalapok fele mohával készül. Néha importmohára szorulnak, annak ellenére, hogy az erdők tele vannak mohával. Az import párnás moha kilója egyébként 2500 forint körül van.

6 Égtájak meghatározása A lefűrészelt fatönk évgyűrűi az északi oldalon sűrűbbek. Az egyedül álló fák ágai a déli oldalon sűrűbbek. Ha megfigyeled a fa törzsén levő mohákat, rájöhetsz merre van észak és dél: a mohák általában zöldek és tömöttek az északi oldalon, a dél felé mutató oldalon pedig inkább barnás vagy sárgás színűek. Ez azzal magyarázható, hogy az északi oldalon több a nedvesség.

7 Heligan legendás kertje https://www.youtube.com/watch?v=Wq- vVJGmyOc

8 Források: http://okopa.wordpress.com/erdekessegek/ http://www.tisztajovo.hu/erdekessegek/2011/09/23/hallottal-mar-rola- mohagraffiti http://www.tisztajovo.hu/erdekessegek/2011/09/23/hallottal-mar-rola- mohagraffiti http://www.zoldenergiavilag.hu/zold-asztal-noveny-motorral http://pozitivnap.hu/kulfold/elo-szobrok-az-elveszett-kertben-videoval http://varazslatostermeszet.blogspot.hu/2014_02_01_archive.html http://blog.electricitybid.com/index.php/2013/01/17/mosstableelectricity/ http://index.hu/bulvar/2010/09/15/nagy_volt_a_motyo_lebukott_a_moho_moh alopo/ http://index.hu/bulvar/2010/09/15/nagy_volt_a_motyo_lebukott_a_moho_moh alopo/ http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89gt%C3%A1j http://lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/gyerterk/princ/alapism/alap2/alap2- 7.htm http://lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/gyerterk/princ/alapism/alap2/alap2- 7.htm

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Mohák Készítette:Koska Anna. A mohák az egész Földön elterjedt növények. Mintegy 26 000 fajuk ismert. Kis termetű, levélkére és száracskára tagolódó vagy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések