Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„ Az egészségért és a versenyért” Budai Bocsok Jégkorong SE XI. Kerületi bemutatkozás: 2007. szeptember 17.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„ Az egészségért és a versenyért” Budai Bocsok Jégkorong SE XI. Kerületi bemutatkozás: 2007. szeptember 17."— Előadás másolata:

1 „ Az egészségért és a versenyért” Budai Bocsok Jégkorong SE XI. Kerületi bemutatkozás: 2007. szeptember 17.

2 Előzmények Céljaink Tartalom

3 Jégkorong és jégpályák a rendszerváltás óta Az utóbbi 10 évben ugrásszerűen megnőtt azon létesítmények(jégpályák) száma ahol mind a profi jégkorongcsapatok játékosai,mind pedig az amatőr csapatok gyakorolhatnak,edzhetnek. Mára az ország majdnem minden régiójában van egy nemzetközi mérkőzések lebonyolítására alkalmas jégcsarnok ahol számos felnőtt ill.utánpótlás nemzetközi nagy világesemény került megrendezésre.(DIVÍZIÓ 1 VB,IFJUSÁGI VB,KONTINENTÁLIS KUPA DÖNTŐ)Pl.Budapesti Kori Központ,Erzsébeti Jégcsarnok,kaposvári vagy zalaegerszegi jégpálya, Miskolc, Székesfehérvár, Dunaújváros Ezeken a pályákon kívül gombamód nőnek ki az ún.mini jégpályák amelyek nem szabvány méretűek, hanem ezeknél kisebb jégfelületű egész évben működő létesítmények. (Pl.Pét,Eger, Leányfalu vagy Budapesten: Pólus Center, IX.ker. Lobogó utca, XI.ker. BHG jégpálya). Ezeknek a pályáknak köszönhetően pár év alatt sok-sok gyermek és amatőr csapat kezdett el jégkorongozni hazánkban. Utánpótlás, támogatók Mára az 5-9 éves korosztályban országszerte több százan kergetik a korongot több mint 20 egyesületben. A magyar válogatott egyre jobb eredményei és az egyre nagyobb nyilvánosság hatására még több gyermek vonzódik ehhez a kitűnő sportághoz.Ezt pár éve felismerték hazai és nemzetközi cégek is akik támogatást nyújtanak a szövetségnek ill.a hazai jégkorongnak.Jó példa erre a Pannon és a jégkorong szövetség közti évek óta tartó együttműködés vagy éppen a Mc Donalds támogatása mely főleg a gyermekek képzéséhez ad biztos hátteret.A Heraklesz program is felvette a soraiba a jégkorongot, mely újabb nagy lökést adott az utánpótlásnak. Előzmények (1)

4 Alapítói akarat A pozitív változások a jégkorongsportban, a gyermekek egyre nagyobb érdeklődése ill.a jégkorong szeretete érlelte meg bennünk az ötletet,hogy a XI.kerületben-kihasználva egy olyan létesítményt (BHG jégpálya ) amely alkalmas a jégkorongozni vagy csak éppen korcsolyázni vágyó gyermekek részére-létrehozunk egy utánpótlás jégkorong egyesületet. Alapító személyek Krauss Tamás Elnök, sokszoros utánpótlás magyar bajnok, volt felnőtt első osztályú játékos, korosztályos válogatott jégkorongozó,aki jelenleg a Kereskedelmi és Hitelbank IT beszerzési igazgatója,régóta a kerület lakója,3 gyermek édesapja. Örsi Bence Főtitkár, többszörös magyar bajnok, volt válogatott kapus,lokálpatrióta,születése óta a XI.kerület lakója,2 gyermek édesapja. Az OTP Életjáradék csoportnál osztályvezető. Gömöri Csaba Vezetőedző, szintén rengeteg korosztályos bajnokcsapat tagja,volt első osztályú játékos aki visszavonulása óta is folyamatosan a jégkorong népszerűsítésében vállal szerepet,a TF- en szerzett edzői diplomát és 2007.októberében megalakította aBudai Bocsok jégkorongcsapatát. Előzmények (2)

5 Sportemberi értékek A mai világban sokszor szembesülünk a munkahelyünkön, gyermekeinknél az iskolában vagy akár már az óvodában is a sportból ismert versenyszellem fogalmával.Azonban kevesebbet a sportszerűséggel. Meggyőződésünk, hogy a csapatsportban edződött gyermekek szinte mindegyike megismeri a sportszerűség, a lojalitás, a közös célokért való küzdés fogalmát és ezt a későbbiekben a magánéletükben is alkalmazzák ill.ezeket tartják szem előtt döntéseikben a civil életükben is. Egészséges életmód Nem lehet eleget hangsúlyozni manapság, hogy gyermekeink sajnos egyre kevesebbet mozognak. Köszönhető ez a testnevelési órák alacsony számának, de az elkényelmesedett életmódnak is. Sajnos sokszor mi felnőttek sem mutatunk jó példát gyermekeinknek. Ezért is tartjuk nagyon fontosnak a gyermekek sportolását, hiszen ők a jövőnk zálogai és nem mindegy milyen szellemi és fizikai állapotban folytatják tanulmányaikat ill.később munkájukat. Természetesen nem várhatjuk el, hogy mindenre az állam adjon megoldást, így manapság nagy szükség van az olyan sportegyesületekre akik pénzt, időt, energiát nem kímélve, küldetésüknek tekintik a fiatalok egészség megőrzését. Célok (1)

6 Tehetséggondozás Egyesületünk célja a tehetségek felkutatása és gondozása is. Szeretnénk minél több gyermek sportolását elősegíteni. Fontos a sport és a mozgás megszerettetése, elsősorban a korcsolyázásé ill.a jégkorongé. A nemzeti alaptanterv része az úszás és a családok körében mára már természetes, hogy a gyermekünk úszni tudjon. Mi úgy gondoljuk hogy ugyanilyen természetesnek kellene lennie a korcsolyázás elsajátításának is. Mára már nem csak idénysport, a jégpályák egész évben várják a gyermekeket.A korcsolyázás segít az egyensúly mielőbbi kialakulásában ill. rengeteg olyan mozgáselemet tartalmaz amelyet más sportok nem. Szeretnénk sok embert megtanítani a korcsolyázás alapjaira és a tehetséges gyermekeket megtartani a jégkorong mellett. Nem célunk viszont a” mindenáron jégkorongozót nevelni „felfogás. Utánpótlás nevelés Szeretnénk ha sokrétű érdeklődésű gyerekeket tudnánk nevelni akik nyitottak a többi sportra, művészetre a világra. Célunk azonban az is, hogy a tehetséges gyermekeket akik megszerették már a jégkorongot, megtartsuk a sportág mellett, hogy később ők képezzék a magyar utánpótlás egy részét. Célok (2)


Letölteni ppt "„ Az egészségért és a versenyért” Budai Bocsok Jégkorong SE XI. Kerületi bemutatkozás: 2007. szeptember 17."

Hasonló előadás


Google Hirdetések