Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

RUGALMAS ERŐ Milyen anyagokat nevezünk ru- galmas anyagnak? Azokat az anyagokat, amelyek kölcsönhatás után visszanyerik eredeti alakjukat. Milyen összefüggés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "RUGALMAS ERŐ Milyen anyagokat nevezünk ru- galmas anyagnak? Azokat az anyagokat, amelyek kölcsönhatás után visszanyerik eredeti alakjukat. Milyen összefüggés."— Előadás másolata:

1 RUGALMAS ERŐ Milyen anyagokat nevezünk ru- galmas anyagnak? Azokat az anyagokat, amelyek kölcsönhatás után visszanyerik eredeti alakjukat. Milyen összefüggés van a rugó alakváltozása és a rugalmas erő között? Egyenes arányosság

2 Az erő mérése A rugó kétszer, háromszor akkora megnyúlása kétszer háromszor akkora megnyúlást jelez, ezért a rugó alkalmas az erő mérésére. Az erő mérőeszköze a rugós erőmérő.

3 Erő-ellenerő

4 Mi történik?

5 A mérés eredménye ―Egyenlő nagyságú ―Ellenkező irányú ―Az egyik az egyik testre, a másik a másik testre hat NEWTON III. TÖRVÉNYE Ugyanabban a kölcsönha- tásban az erő és ellenerő:

6 Egyéb példák: A puska „visszarúg” A felfújt lufi elrepül A rakéta működése

7 Házi készítésű vizes rakéta Hogyan készítsünk…


Letölteni ppt "RUGALMAS ERŐ Milyen anyagokat nevezünk ru- galmas anyagnak? Azokat az anyagokat, amelyek kölcsönhatás után visszanyerik eredeti alakjukat. Milyen összefüggés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések