Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu."— Előadás másolata:

1 Violet nails Készítette: Csőke Vivien

2 Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu

3 Felhasznált technológiák  HTML  CSS  Javascript  PHP  MySQL

4 Design Arculat:

5 Kész oldal:

6 Slideshow Az initslideshow függvény a képeket egymás mellé pakolja és inicializálja a slideshow változóit. A showNext függvény azért felelős hogy a következő képet beúsztassa, itt meglettek adva különböző tulajdonságok (mozgásirány, sebesség).

7 Menü Az alábbi link felhasználásával: http://greengeckodesign.com/menumatichttp://greengeckodesign.com/menumatic

8 Képgaléria Az alábbi link alapján: http://reghellin.com/milkbox/http://reghellin.com/milkbox/

9 Adatbázis A felhasznalok táblába kerülnek rögzítésre azok a személyek, akik regisztrálnak. A kepek táblába a galéria képei találhatóak, melyeket a keresés során innen kérdezünk le. A vendegkonyv tábla, a hozzászólásokat tárolja, melyeket a regisztrált felhasználók írnak.

10 Programkód ismertetése Az index.php tartalmazza az oldal felépítését és működéséért is felel. Minden programhívás itt történik. Ebben a fájlban található az oldal teljes kialakítása.

11 Oldalnavigáció A menüpontok tartalma, az oldal tartalomrészén belül jelenik meg ehhez szükséges az alábbi kód: Melynek hívása a menülistán belül történik: Az oldalon a menük segítségével navigálhatunk :

12 Keresés A felhasználó az oldalon beírja az űrlapba a keresendő kifejezést, ezt egy php változónak átadja és a kepek táblában az alábbi SQL lekérdezéssel végrehajtódik egy lekérdezés. Aztán a lekérdezés eredményét feldolgozzuk. A feldolgozást a kereses.php végzi. Eredmény: a keresés mezőbe beírjuk a kulcsszót, a folyamat lefutása után megjelennek az adott képek.

13 Linkek A linkek működése Javascript/MooTools alapú. Amikor felhasználó valamely link felett „áll”, akkor az adott linknek megváltozik a színe, mérete, valamint történik egy behúzás is. A mouseenter (az egér rajta van), ilyenkor a szín fehérre vált és a mérete nagyobb lesz, mouseleave (az egér lemegy róla), minden visszaáll az alapértelmezett állapotba.

14 Regisztráció Űrlap : Mezők ellenőrzése (helyesen van- e kitöltve)

15 Bejelentkezés Session : A web szerver elküldi ezt az azonosítót a böngészőnek, amikor az először lekér egy oldalt, a saját adatbázisában pedig ehhez az azonosítóhoz kötve tárol egy bizonyos ideig különféle adatokat (például azt, hogy a felhasználó be van-e jelentkezve). A böngésző minden további oldallekérésnél visszaküldi a kapott azonosítót, amiből a szerver tudja,hogy ugyanarról a felhasználóról van szó, amelyiknek az azonosítót elküldte és megfelelően átalakított oldalt tud neki küldeni. belep.php Először kapcsolódunk az adatbázishoz. A belépés gomb lenyomása után elindul a folyamat. Az felhasznalok táblában ellenőrzi a beírt felhasználónevet és jelszót, hogy létezik e, ha igen akkor bejelentkezik, ellenkező esetben Hibaüzenetet ír: „Hibás azonosító vagy jelszó!”

16 Kijelentkezés logout.php A Kilépés gomb lenyomásával kijelentkezhetünk, a session lezárul.

17 Vendégkönyv Bejelentkezés előtt   Bejelentkezés után config.php csatlakozik az adatbázishoz A hozzászólásokhoz lekéri a vendegkonyv tábla tartalmát majd kiírja azt.

18 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések