Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: A No cigi csapata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: A No cigi csapata"— Előadás másolata:

1 Készítette: A No cigi csapata
A dohányzás hatásai Készítette: A No cigi csapata

2 Pusztító szenvedély A dohány legjelentősebb káros összetevője a nikotin, mely az ember számára egyike a legerősebb mérgeknek. Azonnali hatásként: emeli a pulzusszámot és a vérnyomást szűkíti a bőr ereit negatívan befolyásolja az anyagcserefolyamatokat, a hormonok és vitaminok (C, B1, B6) hatásait. A dohányzás számos, akár halálos kimenetű betegség kiváltója  akadályozza a vér oxigénszállítását ezzel károsítja a test számos szövetének, sejtjének működését Csökkenti a szívizom oxigénellátását Egy átlagos dohányos tüdejébe 10 év alatt 1 kg kátrány jut be.

3 A dohányzás egészségkárósító hatásai
A dohányzás akut veszélyei: rontja a fizikai teljesítményt súlyosbítja az asztmát impotenciát okoz meddőséget okoz

4 A dohányzás krónikus veszélyei:
szívroham és gutaütés daganatos megbetegedések tüdő, száj, garat, gége, nyelőcső, hasnyálmirigy, húgyhólyag, méhnyak, leukémia idült hörghurut, tüdőtágulat magzati károsodások érszűkület gyomorfekély

5 A passzív dohányzás veszélyei
Ha az ember egy olyan környezetbe kerül ahol dohányoznak ő is beszívja azt a füstöt, így olyan mintha ő maga is elszívna pár szálat. Ez nagymértékben növeli a tüdőrák és a szívbetegségek kockázatát.

6 Dohányzás = impotencia?
A dohányzás drasztikus változásokat okoz a dohányos szexuális életében. impotenciát, melynek leggyakoribb oka, hogy a beszűkült hajszálerek nem képesek ellátni a péniszt elegendő vérrel, és így időnként, vagy akár tartósan is képtelen lesz a merevedésre a nemi hormonok arányának megváltozását a szervezetben, illetve a spermiumok termelésének károsodását Mindezeken felül még számos egyéb területen van káros hatással a dohányzás a szexuális életre, illetve az utódnemzés lehetőségére.

7 A nikotin csökkenti a spermiumok számát és a kevés spermium között is több a rendellenes alakú, méretű és genetikailag károsodott spermium, hátráltatva ezzel a fogamzást.

8 Dohányzó kismamák – dohányzó kisbabák
A dohányzó kismama veszélyezteti saját és a születendő gyermeke egészségét A terhesség alatti dohányzás következményeként gyakoribb a magzati halálozás, vetélés, koraszülés, és a szülés körüli halálozás A terhesség alatti dohányzás a magzati fejlődés visszamaradását idézi elő, kisebb lesz az újszülöttek testsúlya, testhossza, fej- és mell körfogata

9 A terhesség alatti dohányzás a születendő gyermek értelmi fogyatékosságának lehet az okozója
A terhesség alatt dohányzók újszülöttei körében gyakran észlelhető légúti megbetegedés A dohányzó terhesek újszülöttei között gyakoribb a megnagyobbodott pajzsmirigy A szoptatás alatti dohányzás károsítja a csecsemő egészségét! Az anyatej közvetíti a dohányfüst méreganyagait.

10 Ne akarj így járni! A DOHÁNYZÁS KÖVETKEZMÉNYEKÉNT 19 PERCENKÉNT MEGHAL EGY EMBER MAGYARORSZÁGON! NAPONTA MINTEGY 77, ÉVENTE PEDIG EMBERT VESZÍTÜNK EL HAZÁNKBAN, AKIKNEK A HALÁLA ÖSSZEFÜGGÉSBE HOZHATÓ A DOHÁNYZÁSSAL.


Letölteni ppt "Készítette: A No cigi csapata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések