Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot."— Előadás másolata:

1 Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Jelentkezés: február 15. Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.

2 Érettségi Rendes - 2015. május – június ezután
szintemelő – csak emelt szinten ua. a tantárgy kiegészítő - olyan tantárgy, ami eddig nem pótló – ha fel nem róható okból (pl. beteg) javító – a sikertelen, v. meg sem kezdett ismétlő – a korábbi sikeres, hogy jobban sik.

3 Érettségi – két vizsgaidőszak
Az érettségi vizsga állami vizsga, az első alkalommal ingyenes. május – június (jelentkezés: febr. 15.) október – november (jelentkezés: szept. 5.) bármelyik iskolában, vinni kell a törzslapkivonatot, Ha a kezében van az érettségi bizonyítvány, fizetni kell (minimálbérhez visz. Középszint:15% Ft, emelt sz. 25% Ft),

4 Érettségi Emelt érettségi Pest Megyei Kormányhivatal szervezi
a Kormányhiv. jelöli ki az iskolát, (a mi iskolánknál max. jelentkezni, de a többi szervezés a Kormányhivatal)

5 Érettségi Az érettségi elnöke felügyeli a törvényességet.
Vizsgabizottság = elnök + vizsgáztató tanárok Írásbeli érettségin olyan tanár, aki nem szakos. Szóbeli érettségi a szaktanár vizsgáztat. Helyettes tanárról az iskola gondoskodik.

6 Érettségi Mindkét vizsgrészből el kell érni a 12%-ot, de Írásbeli 12%
Szóbeli 12% még csak 24%! Az érettségi elégséges 25%-tól.

7 Érettségi Középszint: 80–100% elérése esetén jeles (5),
40–59% elérése esetén közepes (3), 25–39% elérése esetén elégséges (2), 0–24% elérése esetén elégtelen (1).

8 Érettségi Emelt szint: 60–100% elérése esetén jeles (5),
33–46% elérése esetén közepes (3), 25–32% elérése esetén elégséges (2), 0–24% elérése esetén elégtelen (1).

9 Érettségi – írásbeli vizsgák
2015. április 30. csütörtök 18 órakor BALLAGÁS

10 Érettségi – írásbeli vizsga
Az írásbeli érettségi vizsga május 4-től Feladatlapok + iskolai pecsétes lap piszkozatnak, ezt áthúzni, borítékba tenni, úgy adni be. Íróeszközről a vizsgázó gondoskodik, segédeszközről (pl. atlasz, Helyesírási szótár) az iskola gondoskodik. A vizsgázók egymás között nem adhatják át.

11 Érettségi - szabálytalanság
Írásbelin – elveszi a felügyelő tanár, ráírja, h. szabálytalanság, értesíti az iskola igazgatóját → később a vizsgabizottság dönt. A szaktanár javítja: ha hasonlóságot észlel, értesíti az igazgatót → értesíti az elnököt → később a vizsgabizottság dönt. (Eltiltás, vagy azt a részt érvénytelennek nyilvánítja.)

12 Érettségi A kijavított írásbeli megtekintése: május vége
fénymásolat Urbán Enikőnél 10 Ft/oldal Csak azon az egy napon! A javításra észrevételt tehet: a megtekintést követő munkanap 16 óráig Jogvesztő! Csak eddig az időpontig lehet!

13 Érettségi – szóbeli vizsga
A szóbeli érettségi vizsga 2015. június (konkrétan később) Az első nap reggel 7.15 óra - ünneplőben! 7.30 óra – elnök köszönt a szóbeli beosztás, aki ezen a napon vizsgázik, az marad, az eredményhirdetés várható ideje – ünneplő!

14 Érettségi – szóbeli vizsga
A szóbeli kezdőnapján reggel kb. 7 – 7.30 órakor értekezletet tart a vizsgabizottság. Ha a kijavított írásbeli dolgozatokban talál még hibát, vagy elfogad valamit → javaslatot tesz → dönt a vizsgabizottság. Az írásbelin történt szabálytalanságról döntenek: eltilthatják abból a tantárgyból, eltilthatják az összes érettségi tantárgyból, azt a részt érvénytelennek nyilvánítják, enélkül pontozzák a dolgozatát.

15 Érettségi – szóbeli vizsga
A szóbeli vizsga – óráig tart. A vizsgabizottságból 3 főnek mindig benn kell tartózkodni. A vizsgázónak 30 perccel korábban itt kell lennie. Az érettségi vizsga nyilvános. (DÖK, Szülői Sz.). de a vizsgázó kérésére korlátozhatja az elnök.

16 Érettségi – szóbeli vizsga
A vizsgázó a tételhúzás után 30 perces felkészülési időt kap, a felelet max. 15 perc. önállóan felel, majd segítő kérdéseket kap. Ha teljes tájékozatlanságot árul el, vagy a szóbeli összes pontszámának 12%-át nem éri el a válasz, akkor az elnök egyszer póttételt húzat. Az eredmény ekkor a felezett pontszámnak megfelelő.

17 Érettségi – szóbeli vizsga
Az eredményhirdetés nyilvános (szülők). Az elnök felhívja a figyelmet a jogorvoslati eljárásra: Az eredményhirdetést követő 5 napon belül észrevétel tehető. Ha egy tantárgyból nem sikerül, akkor törzslap-kivonatot kap, másik vizsgaidőszakban pótolja → akkor kap bizonyítványt.

18 Érettségi Ha nincs meg az 5 tantárgy eredményes érettségi, akkor a sikeres érettségi tantárgyak előrehozott érettséginek minősülnek.

19 Érettségi Jó vizsgázást kívánok. Köszönöm a figyelmet.


Letölteni ppt "Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot."

Hasonló előadás


Google Hirdetések