Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ha a zsebizzót és a karácsonyfaizzót külön- külön kapcsoljuk zsebtelepre áramkörükben különböző az áram erőssége. Ugyanakkora feszültségű áramforrás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ha a zsebizzót és a karácsonyfaizzót külön- külön kapcsoljuk zsebtelepre áramkörükben különböző az áram erőssége. Ugyanakkora feszültségű áramforrás."— Előadás másolata:

1

2

3 Ha a zsebizzót és a karácsonyfaizzót külön- külön kapcsoljuk zsebtelepre áramkörükben különböző az áram erőssége. Ugyanakkora feszültségű áramforrás a zsebizzón több, a karácsonyfaizzón kevesebb elektront áramoltat át ugyanannyi idő alatt. A karácsonyfaizzó tehát jobban akadályozza az elektronok mozgását.

4 A két izzó soros kapcsolásnál a karácsonyfaizzó kivezetései között nagyobb feszültség mérhető. Ez azt jelenti, hogy ugyanannyi elektront a karácsonyfaizzón nagyobb munkával lehet átáramoltatni. Ezekből arra lehet következtetni, hogy különböző fogyasztók különböző mértékben akadályozzák az elektronok áramlását. VV -+ A I U 1 U 2 zsebizzó I =I U { "@context": "http://schema.org", "@type": "ImageObject", "contentUrl": "http://images.slideplayer.hu/10/2931135/slides/slide_4.jpg", "name": "A két izzó soros kapcsolásnál a karácsonyfaizzó kivezetései között nagyobb feszültség mérhető.", "description": "Ez azt jelenti, hogy ugyanannyi elektront a karácsonyfaizzón nagyobb munkával lehet átáramoltatni. Ezekből arra lehet következtetni, hogy különböző fogyasztók különböző mértékben akadályozzák az elektronok áramlását. VV -+ A I U 1 U 2 zsebizzó I =I U

5 A fogyasztónak azt a tulajdonságát, hogy anyaguk részecskéi akadályozzák az elektromos tulajdonságú részecskék áramlását, elektromos ellenállásnak nevezzük. Annak a fogyasztónak nagyobb az elektromos ellenállása, amelyben - ugyanolyan feszültségű áramforrás kisebb erősségű áramot hoz létre, vagy - ugyanakkora erősségű áram létrehozásához nagyobb feszültségű áramforrás kell.

6 A fémes vezetők belsejében a szabad elektronok a helyhez kötött pozitív részecskék között mozognak. Áramlásuk közben a helyhez kötött részecskékkel és egymással ütköznek. Ez az oka a fémek elektromos ellenállásának.


Letölteni ppt "Ha a zsebizzót és a karácsonyfaizzót külön- külön kapcsoljuk zsebtelepre áramkörükben különböző az áram erőssége. Ugyanakkora feszültségű áramforrás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések