Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

9.b I. Tudósok II. Zeneszerzők, festők, írók 1564 február 15.-én született Pisaban és 1642 január 8.-án halt meg. 1564 február 15.-én született Pisaban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "9.b I. Tudósok II. Zeneszerzők, festők, írók 1564 február 15.-én született Pisaban és 1642 január 8.-án halt meg. 1564 február 15.-én született Pisaban."— Előadás másolata:

1

2 9.b

3 I. Tudósok II. Zeneszerzők, festők, írók

4

5 1564 február 15.-én született Pisaban és 1642 január 8.-án halt meg február 15.-én született Pisaban és 1642 január 8.-án halt meg. Olasz fizikus, csillagász, matematikus, természettudós. Olasz fizikus, csillagász, matematikus, természettudós. Ő honosította meg a fizikában a méréseket és kísérleteket. Ő honosította meg a fizikában a méréseket és kísérleteket. A csillagászatban tudatosan használta az általa kiépített távcsöveket. A csillagászatban tudatosan használta az általa kiépített távcsöveket.

6 1642-ben született és ben halt meg ben született és ben halt meg. Angol fizikus, matematikus, természettudós Angol fizikus, matematikus, természettudós Cambridegi egyetemen tanult. Cambridegi egyetemen tanult. Nevéhez fűződik az égi és földi mechanika egységes rendszerbe foglalása, általános tömegvonzási törvények. Nevéhez fűződik az égi és földi mechanika egységes rendszerbe foglalása, általános tömegvonzási törvények. Megalkotta a Newton féle tükrös távcsőt. Megalkotta a Newton féle tükrös távcsőt ben az angol királynő lovaggá ütötte ben az angol királynő lovaggá ütötte.

7 1571-ben született ban halt meg. Német matematikus, csillagász. Német matematikus, csillagász. Grazban matematika professzor volt ben. Grazban matematika professzor volt ben. Később II. Rudolf császár csillagásza. Később II. Rudolf császár csillagásza. Megalkotta a kétféle gyűjtőlencséből álló Kepler-féle távcsövet Megalkotta a kétféle gyűjtőlencséből álló Kepler-féle távcsövet Leghíresebb könyvében (Astrnómia nova) megjelent I. II. törvénye Leghíresebb könyvében (Astrnómia nova) megjelent I. II. törvénye

8 1623.-ban született Párizsban és ben halt meg ban született Párizsban és ben halt meg. Francia teológus, fizikus és matematikus. Francia teológus, fizikus és matematikus. Ő szerkesztette a mechanikus számológépet. Ő szerkesztette a mechanikus számológépet. Tanulmányozta a folyadékot tisztázta a vákuum és a nyomás fogalmát. Tanulmányozta a folyadékot tisztázta a vákuum és a nyomás fogalmát. Róla nevezték el a nyomás mértékegységét (pascal: jele, Pa) Róla nevezték el a nyomás mértékegységét (pascal: jele, Pa)

9 1647.-ben született és ben halt meg ben született és ben halt meg. Francia fizikus,matematikus és feltaláló. Francia fizikus,matematikus és feltaláló. Elsőként szerkesztett dugattyús gőzgépet ben. Elsőként szerkesztett dugattyús gőzgépet ben ben fejlesztette ki a mai kuktafazék elődjét a Papin- fazekat ben fejlesztette ki a mai kuktafazék elődjét a Papin- fazekat.

10

11 1608.-ban született és ben halt meg ban született és ben halt meg. Angol költő és politikus. Angol költő és politikus. A barokk irodalom egyik legnagyobb alakja. A barokk irodalom egyik legnagyobb alakja. Legismertebb műve az Elveszett Paradicsom című eposz volt. Legismertebb műve az Elveszett Paradicsom című eposz volt. Az emberi jogok és a szabad vallásgyakorlás védelmében, és Oliver Cromwell titkáraként aktív részt vállalt az angol polgári forradalomban Az emberi jogok és a szabad vallásgyakorlás védelmében, és Oliver Cromwell titkáraként aktív részt vállalt az angol polgári forradalomban

12 1678-ban született Velencében és 1741-ben halt meg ban született Velencében és 1741-ben halt meg. Olasz barokk zeneszerző, hegedűs, pedagógus, és pap is volt. Olasz barokk zeneszerző, hegedűs, pedagógus, és pap is volt. Egyházi tanulmányait ban kezdte el. Egyházi tanulmányait ban kezdte el ban szentelték áldozópappá ban szentelték áldozópappá. Első operáját 1713-ban mutatták be. Első operáját 1713-ban mutatták be.

13 1606-ban született és 1669-ben halt meg ban született és 1669-ben halt meg. Holland festőművész. Holland festőművész. A világ egyik legismertebb festője, az egyik legjelentősebb 17. századi holland művész. A világ egyik legismertebb festője, az egyik legjelentősebb 17. századi holland művész. Gyakorlott metszetkészítő volt, számos rajza és rézkarca maradt fenn Gyakorlott metszetkészítő volt, számos rajza és rézkarca maradt fenn.

14


Letölteni ppt "9.b I. Tudósok II. Zeneszerzők, festők, írók 1564 február 15.-én született Pisaban és 1642 január 8.-án halt meg. 1564 február 15.-én született Pisaban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések