Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Példa egy ppt prezentációhoz

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Példa egy ppt prezentációhoz"— Előadás másolata:

1 Példa egy ppt prezentációhoz
a prezentáció tartalmilag nem teljes csak a formai szemléltetést szolgálja Javítsa ki a formai hibákat a szerkesztőablak jegyzeteiben található megjegyzések segítségével!

2 A hátrányos helyzet aktuális kérdései
Prezentáló Piroska ELTE PPK Országos Tudományos Diákköri Konferencia , Szeged 2009. március 12. Ha az animációkat szeretnéd szerkeszteni (hozzáadni, módosítani, törölni), akkor azt a Tervezés / Egyéni animáció menüben/fülön tudod megtenni.

3 Áttekintés hátrányos helyzet fogalma iskolafokok
általános iskola középiskola pedagógia lehetőségek a megelőzésre

4 Oktatás minőségének megbecsülése
a környezet értékelése népszerűség (jelentkezők száma) statisztikai adatok (túljelentkezés oktatási eredmények), önértékelés (nem elég megbízható)

5 A hátrányos helyzetű gyerekeknek az átlagosnál rosszabb minőségű iskolai szolgáltatás jut, ugyanis a magyar közoktatási rendszeren belül két olyan iskolatípusban jelentkeznek súlyos minőségi problémák, ahova a hátrányos helyzetű tanulók a legnagyobb arányba jelentkeznek: bizonyos általános iskolák és a szakmunkásképzők. Túl sok folyamatos szöveg indokolatlanul. Ez csak szó szerinti idézeteknél, szövegelemezéseknél lehet indokolt.

6 Egy közvéleménykutatásról
A képekhez is meg kell adni a forrást. A kép innen származik:

7 Általános iskolák 1999-ben az itt tanulók 11%-a hátrányos helyzetű
A hátrányos helyzetű gyerekek általában a legalacsonyabb presztízsű iskolákba járnak Nem csak etnikai, hanem társadalmi szegregáció is Ha például roma gyerekekről beszélünk, akkor az a nem roma hátrányos helyzetűekre is vonatkozik Ez így mennyire esztétikus? Mennyire zavarja vagy segíti a figyelmet? Hacsak nincs funkciója, nem használunk többféle animációt egy dián, de egy prezentáción belül sem.

8 1. Táblázat: A számítógépek és az Internetkapcsolattal rendelkező iskolák aránya
Roma tanulók aránya Számítógépek száma (átlag) Internetkapcsolat-tal rendelkezők (%) 30% alatt 10,1 50 31-50% 8,7 60 51-75% 8,1 48,6 75% fölött 7,2 40,6 összesen 8,4 51,2 cím? Táblázat forrása: Liskó Ilona: A hátrányos helyzetű tanulók oktatásának minősége Ezt meg kell adni a dián Láthatóság?

9 Hiányos magyar szókincs Hiányos tárgyi kultúra
Nem megfelelő higiéniás körülmények Alacsonyabb tanulási motiváltság Iskola és szülő együttműködésének hiánya Iskolai szabályok el nem fogadása Család már felnőttnek tekinti a 14 éves gyereket Korai szexuális érettség Kamaszodó gyerekek védekező, agresszív magatartása cím? A felsorolásjel összhangban áll a tartalommal?

10 Végül… Rengetek az olyan oktatási intézmény, ahol az oktatás minőségének biztosítása érdekében sürgős beavatkozásra lenne szükség, ahova a minőségbiztosítási pénzt költeni kellene A kormányok hiába költöttek milliárdokat az elmúlt években minőségbiztosítás címen, ahol javítani kellett volna, ott nem történt túl sok minden Az esélyegyenlőtlenség ahelyett, hogy csökkent volna, inkább nőt ezen a területen. Ez sem elég vázlatos

11 Bibliográfia Hermann Zoltán – Horn Dániel (2004): A hátrányos helyzetű tanulók oktatásának finanszírozási módszerei. In: Új Pedagógiai Szemle, Liskó Ilona (2002): A hátrányos helyzetű tanulók oktatásának minősége. In: Új Pedagógiai Szemle, 2. sz. 56–69. Liskó Ilona (2002): Cigány tanulók a középfokú iskolákban. In: Új Pedagógiai Szemle, 11. sz Liskó Ilona (1997): Hátrányos helyzetű gyerekek a szakképző iskolákban. In: Educatio, 1. sz. 8–23. Nagy Mária (2002): A cigány tanulókkal kapcsolatos pedagógiai problémák a pedagógusképzésben és a fiatal pedagógusok munkájában. In: Új pedagógiai szemle, 11. sz A hivatkozások nem pontosak a sorrend nem megfelelő helyesírás

12 Köszönöm a figyelmet! érdemes a végén is megadni az elérhetőségeket


Letölteni ppt "Példa egy ppt prezentációhoz"

Hasonló előadás


Google Hirdetések