Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

CIGARETTA CSEMPÉSZET ELLENI HARC KOMMUNIKÁCIÓJA „Vám-és Pénzügyőrség - A gazdaság védelmében, mindannyiunk érdekében” VPÉARP 2010.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "CIGARETTA CSEMPÉSZET ELLENI HARC KOMMUNIKÁCIÓJA „Vám-és Pénzügyőrség - A gazdaság védelmében, mindannyiunk érdekében” VPÉARP 2010."— Előadás másolata:

1 CIGARETTA CSEMPÉSZET ELLENI HARC KOMMUNIKÁCIÓJA „Vám-és Pénzügyőrség - A gazdaság védelmében, mindannyiunk érdekében” VPÉARP 2010.

2 1 EUR 2.57 EUR DOHÁNYTERMÉKEK ÁRA A legjelentősebb motiváló tényező…

3 A cigaretta csempészet elleni harc kommunikációjának alapelvei   A legfontosabb: megfelelő kapcsolat és bizalmi rendszer kialakítása a sajtó képviselőivel.   Nemcsak a felderítések publikálása és akciók bejelentése, hanem a felderítést követő további fejleményekről (elkövetői kör és a lefoglalt cigaretta sorsa), az akciók eredményéről visszacsatolás a sajtóorgánumokon keresztül.

4 A felderítések publikálása során a legfontosabb formai és tartalmi követelmények   Fotók, videó felvételek készítése során két alternatíva:   saját, vágott felvételek kiadása (nem mindig jó megoldás, hiszen nem „profi” felvételek),   helyszíni sajtótájékoztató keretében lehetőség biztosítása felvétel készítésére (nem mindig jó megoldás, hiszen bűnügyi érdekek nem sérülhetnek).   Közlemény, háttéranyag készítése:   a felderítés körülményei,   a lefoglalt cigaretta mennyisége, értéke, elvont adó értéke,   az elkövető által elkövetett törvénysértés megnevezése,   kiszabható büntetés, bírság közlése, elrettentő célzattal!

5 Amikor könnyű dolga van a testületi sajtószolgálatnak Nagyobb, rekord mennyiségű felderítések publikálása, bemutatása. Jelentősebb akciók elrendelésének bejelentése (Vámőrhajó a Tiszán).

6 Vámőrhajó a TISZÁN (Alföld TV- Őrségben)

7 Amikor nehezebb dolga van a testületi sajtószolgálatnak, avagy a kisebb felderítések publikálása   A sajtó nehezebben mozgósítható, hiszen nem jelentős tételekről van szó.   Meg kell találni az érdekes, bulváros részleteket, például:   trükkös elkövetési módszerek,   cigaretta kereső kutya felderítése.

8 TRÜKKÖS ELKÖVETÉSEK

9

10

11

12 Toyota Rav 4 „TUNING”

13 ÉS A VALÓSÁG…

14 Cigaretta kereső kutyák akcióban

15

16 Benzin-dohány üzemű BMW (film a kutyás felderítésről)

17 A felderítést követő további fejleményekről visszacsatolás Az elkövető sorsa (közlemény) A lefoglalt cigaretta sorsa (sajtótájékoztató)

18 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET „Vám-és Pénzügyőrség - A gazdaság védelmében, mindannyiunk érdekében” VPÉARP 2010.


Letölteni ppt "CIGARETTA CSEMPÉSZET ELLENI HARC KOMMUNIKÁCIÓJA „Vám-és Pénzügyőrség - A gazdaság védelmében, mindannyiunk érdekében” VPÉARP 2010."

Hasonló előadás


Google Hirdetések