Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője."— Előadás másolata:

1 Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője

2 2 Vasútépítő munkások ebédszünetben. A legtöbbjük a háborúban lévő férjeiket, fiaikat helyettesíti. Ez a nők általános munkába állásának kezdete. (1943)

3 3 Egy muszlim nő a fátylával takarja el zsidó szomszédja sárga csillagát, hogy megmentse őt az elhurcolástól. (1941, Szarajevó, akkori Jugoszlávia)

4 4  A nőiségből fakadó másfajta látásmódunkkal segíteni a szervezeti célkitűzések megvalósítását.  Példaként szolgálva felmutatni sikeres női karriereket, akár mentori szerepkörben is  Szélesebb körű szakmai kapcsolatrendszert fejlesztve segíteni az információ átadást, tudásmegosztást  Támogatni a pálya elején járó fiatalokat a családi és karriertörekvéseik összehangolásában  Közben vigyázni arra, hogy mindez ne a férfi kollégáktól való elkülönülést jelentse, csak egy lehetőséget, hogy magunkat megmutassuk és a nemektől független, de szorosabb együttműködés hajtómotorjai legyünk.

5 5 Elmű/Émász Női Fórum

6 6

7 Szakmai kerekasztalok Az azonos szakterületen dolgozó kollégák rendszeres szakmai találkozója, eszmecseréje (nem csak vezetők és nem csak nők részvételével!).  Pénzügyi, számviteli és adóügyi kerekasztal (együtt a kontrollinggal)  Jogi kerekasztal  HR kerekasztal  Beszerzési kerekasztal  CR és környezetvédelmi kerekasztal  Ügyfélszolgálati, adósságkezelési kerekasztal  Mérnöki és informatikai területen dolgozók kerekasztala

8 8 Neves közéleti személyiségek meghívása előadásra és az kísérő kötetlen beszélgetésre, amelyet széles közönség előtt tartanak. Vendégeink voltak:  Lévai Anikó a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként a karitatív tevékenység fontosságáról és a gasztronómia szerepéről a család életében  Prof. Dr. Bagdy Emőke a Psychofitness nagyasszonya, a testi és lelki egyensúly kialakításának, megőrzésének fontosságáról és gyakorlati módszereiről  Gurmai Zita EP képviselő az EU nőpolitikáról és a hazai nők hatékony képviseletéről

9 9 „Tanulmányi kirándulás” a Duna alatti kábelalagútban. „Zöld iroda” műemlék épületben – az alkalmazott korszerű műszaki megoldások megtekintése Erőmű és bánya látogatások irodai dolgozóknak

10 10 Nemzetközi konferenciák a cégcsoport üzleti fejlődéséről, a nők lehetséges lobbierejéről. Szakmai tanulmányutak külföldi termelőegységekbe, innovációs központokba.

11  Az autista otthon és iskola támogatására rendszeres gyűjtések, jótékonysági estek és közvetlen segítségnyújtás  Időnként egyedi gyűjtések egy-egy nagyon rászoruló környékbeli család részére  Karácsony előtt ételosztás Gyöngyösen hajléktalanok részére

12 12 Szemétszedő akciók a Mátrában (Mert Nők) Gyűjtött adományok átadása és közös gyümölcsfa ültetés Ózd romák lakta városrészében (Elmű-Émász Női Fórum) Energiatudatossági bemutató (ELMŰ EnergiaPont)

13 13  Beszélgetés egy délutáni kávé mellett a munka és a család egyensúlyáról, a nehézségek, problémák lehetséges megoldásáról.  Hogyan motiváljuk kollégáinkat? – tréning a Mert Nők és más vezetők számára  Befogadó és támogató vállalati kultúra erősítése

14 14

15 15  A szakmai hozzáértés természetesen elengedhetetlen, de…  ne felejtsünk el nőnek maradni!  Az empátia, a személyes jó kapcsolatok nem csak jó munkahelyi hangulathoz vezetnek, de magasabb teljesítményekhez, gyorsabb megoldásokhoz.  Az együttműködés szervezeten belül és kívül megalapozza a hosszú távú személyes és szervezeti sikert.

16 16  Mi, a magánszférában dolgozó nők képviselői mit tanulhatunk a női polgármesterektől?  Örömmel fogadjuk azokat a javaslatokat, amiket a környezetünk érdekében a mi szerény eszközeinkkel meg tudnánk valósítani!

17 17 Kapcsolat: Antal Jánosné, Ibolya: janosne.antal@mert.hu


Letölteni ppt "Antal Jánosné, Ibolya a Mátrai Erőmű Zrt. üzleti igazgatója és a Mert Nők vezetője."

Hasonló előadás


Google Hirdetések