Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Képzeld el! Alkoss! Újíts! 1 Radu Mihăileanu rendező az európai Kreativitás Év nagykövete európai Kreativitás Év európai Kreativitás Év.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Képzeld el! Alkoss! Újíts! 1 Radu Mihăileanu rendező az európai Kreativitás Év nagykövete európai Kreativitás Év európai Kreativitás Év."— Előadás másolata:

1 Képzeld el! Alkoss! Újíts! 1 Radu Mihăileanu rendező az európai Kreativitás Év nagykövete európai Kreativitás Év európai Kreativitás Év

2 Képzeld el! Alkoss! Újíts! 2 2009-ben az Európai Tanács kiemelten kreatív és innovatív kezdeményezéseket támogat majd. Az év nagykövetének szerepére Radu Mihăileanu filmrendezőt kérték fel. Mihăileanu 1958-ban született Bukarestben és 1980-ban emigrált Romániából. Legismertebb filmje a Train de vie (Életvonat), amelyet 1998-ban forgatott. A legújabb filmjével a Va, vis et deviens (Élj és boldogulj) elnyerte a 2005-ös Berlini Filmfesztivál panoráma díját.Train de vie (Életvonat)Va, vis et deviens (Élj és boldogulj)

3 Képzeld el! Alkoss! Újíts! 3 Train de vie (Életvonat) Magyar címÉletvonat Eredeti címTrain de vie Év1998 Időtartam103 perc SzínSzínes

4 Képzeld el! Alkoss! Újíts! 4 Va, vis et deviens (Élj és boldogulj) 1984-ben a Moszad amerikai segítséggel a szudáni menekülttáborok infernójából több ezer etiópiai zsidó gyereket menekített Izraelbe. A kilencéves főhős számára csak egyetlen módon biztosíthat jobb jövőt keresztény édesanyja, úgy, ha azt vallja, hogy fia etiópiai zsidó. A gyereket a többiekkel együtt Izraelbe viszik, ahol egy Tel-Avivban élő francia szefárd család örökbe fogadja. A fiú izraeli élete tele van rettegéssel. Attól tart, hogy kiderül az igazság a származásáról. Eközben az afrikai édesanya titokban abban reménykedik, hogy egyszer még újra láthatja fiát.


Letölteni ppt "Képzeld el! Alkoss! Újíts! 1 Radu Mihăileanu rendező az európai Kreativitás Év nagykövete európai Kreativitás Év európai Kreativitás Év."

Hasonló előadás


Google Hirdetések