Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. csoport AZ ÚJSÁG FORMAI JEGYEI.  A napilap és a hetilap összefoglaló neve hírlap. Olyan időszaki kiadvány, amelynek részegységei (számai) rendszerint.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. csoport AZ ÚJSÁG FORMAI JEGYEI.  A napilap és a hetilap összefoglaló neve hírlap. Olyan időszaki kiadvány, amelynek részegységei (számai) rendszerint."— Előadás másolata:

1 1. csoport AZ ÚJSÁG FORMAI JEGYEI

2  A napilap és a hetilap összefoglaló neve hírlap. Olyan időszaki kiadvány, amelynek részegységei (számai) rendszerint naponta, de legalább hetenként egyszer megjelennek. Terjedelmük, méretük különböző, négy-hat oldaltól 100-200 oldalig is terjedhet. Jellemzőjük, hogy a lapokat ritkán tűzik össze. Soha nincs címoldaluk, a címüket lapfejben közlik.  A hírlap  Rendszerint naponta, de legalább hetenként egyszer megjelenő időszaki kiadvány. A HÍRLAP

3  A folyóirat általában szabályos időközökben, két hétnél nem gyakrabban, de legalább évente kétszer megjelenő időszaki kiadvány. Jellemzője, hogy a szövegtestet elülső és hátsó borítófedél fogja össze, amelyek gerinccel vagy anélkül kapcsolódnak a szövegtesthez. Vannak folyóiratok, amelyek címoldallal is rendelkeznek, mások csak a borítófedélen közlik a bibliográfiai adatokat. A folyóiratszámokhoz részletes tartalomjegyzék készül és ezen felül éves összefoglaló tartalomjegyzékük is van. A FOLYÓIRAT

4 Az újság fedelén a következő adatoknak kell szerepelniük: cím és esetleg alcím, az évfolyam száma és az évfolyamon belüli sorszáma (XXII. évf. 2. sz.), a megjelenés éve és hónapja, napilap esetén a megjelenés napja.

5  a lap teljes címe és alcíme  a főszerkesztő és a szerkesztők neve  a szerkesztőség címe és elérhetősége (tel, fax, e-mail, web)  a megjelenés gyakorisága (nem napilap esetén)  a kiadó adatai  a szedési és nyomtatási adatok (nyomda neve, elérhetősége)  a terjesztésre, előfizetésre vonatkozó adatok, díjak  ISSN szám (sorozatok és időszaki kiadványok egyedi azonosító száma)  Folyóiratokban szerepel tartalomjegyzék (címoldalon vagy belső címoldalon, a rovatokat is feltüntetve), napilapoknál csak cikkajánló (gyakran rovatonként) a címoldalon. Az újságban szerepelnie kell impresszumnak, ez a lap belső címoldalán vagy hátoldalán szokott lenni. Az impresszum a következő adatokat tartalmazza:

6

7  http://farkastanya-bejc.vacau.com/images/kisbiro.jpg http://farkastanya-bejc.vacau.com/images/kisbiro.jpg  http://petofiturakor.hu/ertekmentok/jaszujsag.jpg http://petofiturakor.hu/ertekmentok/jaszujsag.jpg  http://www.delegyhaza.hu/d/DelegyhaziHirek/impresszum.jpg http://www.delegyhaza.hu/d/DelegyhaziHirek/impresszum.jpg


Letölteni ppt "1. csoport AZ ÚJSÁG FORMAI JEGYEI.  A napilap és a hetilap összefoglaló neve hírlap. Olyan időszaki kiadvány, amelynek részegységei (számai) rendszerint."

Hasonló előadás


Google Hirdetések