Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szent Bernadette. Élete Bernadette szegény családban született, édesapja, François Soubirous molnár, édesanyja Louise Casterot volt. Legid ő sebb gyermekként,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szent Bernadette. Élete Bernadette szegény családban született, édesapja, François Soubirous molnár, édesanyja Louise Casterot volt. Legid ő sebb gyermekként,"— Előadás másolata:

1 Szent Bernadette

2 Élete Bernadette szegény családban született, édesapja, François Soubirous molnár, édesanyja Louise Casterot volt. Legid ő sebb gyermekként, öt testvére mellett nevelkedett. Gyermekkorában sokat betegeskedett. Tizennégy éves korában látta els ő alkalommal Máriát, aki összesen 18 alkalommal jelent meg neki. Eleinte hitetlenség kísérte a jelenéseket, ám id ő vel nemcsak a falu népe, hanem az egyházi vezetés is hitelesnek ismerte el. Mindaddig azonban Bernadette-nek sok meg nem értésen kellett keresztülmennie. Életét gyökeresen megváltoztatta látomása, ezért elhatározta, hogy szerzetesn ő lesz. 1866-ban, 22 évesen belépett a szomszédos város,Nevers Saint-Gilgard nev ű kolostorába. Itt sem volt egyszer ű az élete, mert a noviciákat felügyel ő mestern ő sok szenvedést okozott neki.

3 A jelenések 1858. február 11.-én Bernadette a Gave-folyócska közelében, egy barlangban sugárzó fehérbe öltözött női alakot látott, aki szótlanul rámosolygott, majd eltűnt. A szép ismeretlen három nap múlva újra megjelent, és ettől kezdve július 16.-ig bezárólag még további 16 alkalommal. Február 18.-án, a harmadik találkozás alkalmával már meg is szólította a lányt, és február megmutatta a gyermeknek a barlang lábánál lévő rejtett forrást. Március 26- án a Szűzanya megnyilatkozott előtte. Többször is felszólította, hogy menjen a falu papjához, és mondja meg neki, hogy építtessen templomot a forrás mellé, és tegye zarándokhellyé. Bernadette elbeszélését hitetlenség fogadta, de a lány a legszigorúbb kihallgatások alatt is ragaszkodott kijelentései igazságához. Ezután pedig a forrás mellett valóban csodálatos gyógyulások tanúja lett a falu népe. A csodák világhírűvé tették, s ma Lourdes a világ legnagyobb Mária-búcsújáró helye, a reménység forrása, ahol még ma is sok ember meggyógyul az ott fakadó víztől, a tudomány pedig nem talál erre magyarázatot.

4 Halála Mindössze 35 éves volt, amikor 1879. Április 16-án csonttuberkulózisban meghalt. Három nappal kés ő bb a kolostorkert kis kápolnájában temették el.

5 Vége


Letölteni ppt "Szent Bernadette. Élete Bernadette szegény családban született, édesapja, François Soubirous molnár, édesanyja Louise Casterot volt. Legid ő sebb gyermekként,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések