Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap."— Előadás másolata:

1 Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap

2 Zsoltárok 119: 1 – 16 1 Boldogok, akiknek az útja tökéletes, akik az ÚR törvénye szerint élnek. 2 Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt, 3 nem követtek el álnokságot, hanem az ő útjain jártak. 4 Te megparancsoltad, hogy utasításaidat pontosan megtartsák. 5 Bárcsak állhatatosan járhatnék utadon, megtartván rendelkezéseidet! 6 Akkor nem vallanék szégyent, ha figyelnék minden parancsolatodra.

3 7 Tiszta szívből adok hálát neked, tanulva igazságos döntéseidet. 8 Megtartom rendelkezéseidet, ne hagyj el engem soha! 9 Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet. 10 Teljes szívből kereslek téged, ne engedd, hogy eltérjek parancsolataidtól! 11 Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened.

4 12 Áldott vagy te, URam! Taníts meg rendelkezéseidre! 13 Ajkam fölsorolja szád minden döntését. 14 Minden gazdagságnál nagyobb öröm, ha intelmeid szerint élhetek. 15 Utasításaidon elmélkedem, és figyelek ösvényeidre. 16 Gyönyörködöm rendelkezéseidben, igédről nem feledkezem meg. Zsoltárok 119: 1 – 16

5 2Korinthus 4:6–18 6 Isten (…) gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán. 7 Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak: 8 Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; 9 üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk.

6 10 Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. 13 Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: „Hittem, azért szóltam”, mi is hiszünk, és azért szólunk! 14 Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt.

7 15 Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére. 16 Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. 17 Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, 18 mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. 2Korinthus 4:6–18

8 Jézus Krisztus szolgáinak – szolgáiról szól az üzenet!

9 1. Isten nagy dolgokra használja őket!

10 Jézus Krisztus szolgáinak – szolgáiról szól az üzenet! 1. Isten nagy dolgokra használja őket! 2. Közben folyamatosan próbálja őket – hogy tisztítsa és alázatban tartsa.

11 Jézus Krisztus szolgáinak – szolgáiról szól az üzenet! 1. Isten nagy dolgokra használja őket! 2. Közben folyamatosan próbálja őket – hogy tisztítsa és alázatban tartsa. 3. Minden körülmények közt megtartja őket!

12 Jézus Krisztus szolgáinak – szolgáiról szól az üzenet! Ismétlődő bátorítás: Ezért tehát nem csüggedünk. Róma 4:16

13 1. Nagy kiváltság Jézus tanítványának lenni – Ő a szolgáit hatalmas dolgokra használja.

14

15

16

17

18 Predikatio verbi Dei est verbum Dei — vagyis Isten igéjének a hirdetése = Isten igéje.

19

20 “…hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben.” Cserépedényben kincs.

21 2. Akik ezt a szolgálatot végzik, azokat Isten folyamatosan próbálja.

22

23

24

25

26 Pál tapasztalata

27 Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be.

28 Pál tapasztalata Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be. KRISZTUS VÉD – NEM ADOM MEG MAGAM, ŐT MUTATOM FEL!!!

29 Pál tapasztalata Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be. Kétségeskedünk – de nem esünk kétségbe.

30 Pál tapasztalata Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be. Kétségeskedünk – de nem esünk kétségbe. MERT Ő JELEN VAN!

31 Pál tapasztalata Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be. Kétségeskedünk – de nem esünk kétségbe. Üldözöttek vagyunk – de nem elhagyottak.

32 Pál tapasztalata Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be. Kétségeskedünk – de nem esünk kétségbe. Üldözöttek vagyunk – de nem elhagyottak. EZÉRT SOHA NINCS FEJVESZTETT MENEKÜLÉS!!!

33 Pál tapasztalata Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be. Kétségeskedünk – de nem esünk kétségbe. Üldözöttek vagyunk – de nem elhagyottak. Letipornak – de el nem veszünk.

34 Pál tapasztalata Mindenütt szorongatnak minket – de nem szorítanak be. Kétségeskedünk – de nem esünk kétségbe. Üldözöttek vagyunk – de nem elhagyottak. Letipornak – de el nem veszünk. MERT MEGVÁLTOTTAK VAGYUNK!

35 Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. Jób 2:10

36 Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. Jób 2:10 AZT IS, HA ISTEN ÚJABB AKADÁLY ELÉ ÁLLÍT, VAGY HA MAGASABBRA EMELI A LÉCET.

37 Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. Jób 2:10 A hívőnek mindig Istennel van dolga!

38 Érettségi vizsga

39 Érettségi bizonyítvány

40 Cserépedényben kincs – próbákkal! Cél:

41 Cserépedényben kincs – próbákkal! Cél: dedóvós keresztyénekből hitben érettek!

42 3. Jézus Krisztus a tanítványait megtartja, megőrzi, célhoz vezeti, üdvözíti, és megdicsőíti.

43 17 Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, 18 mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. 2 Korinthus

44 Jézus Krisztus szolgáinak – szolgáiról szól az üzenet! Ismétlődő bátorítás: Ezért tehát nem csüggedünk. Róma 4:16


Letölteni ppt "Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap."

Hasonló előadás


Google Hirdetések