Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel"— Előadás másolata:

1 Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel
További információk

2 A boxer Az alárendeltségre való hajlandóságának, vakmerőségének és bátorságának, természetes keménységének és szaglásának köszönhetően könnyen kiképezhető fajta. Igénytelensége és tisztasága miatt egyformán kellemes és értékes a családban őrző-védő vagy munkakutyaként. Jelleme becsületes, nem hamis és alattomos, előrehaladott korában sem. Gyorsan alkalmazkodó, csendes, kiegyensúlyozott. Nem ugatós, többnyire hetekig a hangját sem hallani. Általános leírás: Méret: A martól a könyök mellett a talajig mérve. Kan: cm Szuka: cm Súly: Kan: 30 kg felett ( kb. 60 cm-es marmagasság esetén) Szuka: kb. 25 kg (kb. 56 cm-es marmagasság esetén) Szín: Sárga vagy tigriscsíkos. A sárga különböző árnyalatai fordulnak elő a világossárgától a sötét szarvasvörösig, de a közepes színezetűek a legszebbek.

3 A csau-csau Tulajdonképpen rendkívül ellentmondásos sokak szerint igazi kutya tulajdonságokkal nem is rendelkezik. Aki azért szeretne kutyát, hogy legyen egy mindig bolondos jókedvű társa, aki ha a gazdi hazajön képes órákig körülötte ugrálni ne ilyen fajtát válasszon. A csau-csau igazi egyéniség. Bár gazdájához a maga módján ragaszkodik, azt ne várjuk el tőle, hogy ezt mindig ki is mutassa. A gyöngédséget, cirógatást nem különösebben igényli. A szabadságot egyenesen elvárja. Csendes, zárkózott és sokszor közönyös kutya, gazdájának igazi próbatétel. Általános leírása: Színe: Vörös, fekete, kék, sárga, krémszínű, fehér. Szőrzete dús és egyenes a végtagok hátsó oldalán rendszerint világosabb árnyalatú. Marmagasság: cm (kan), cm (szuka) Súlya: kg.

4 A német juhász E fajtának sokszínű a múltja, de ez a sokoldalú egyben a német juhászkutya jelene, és minden bizonnyal jövője is. Tökéletes családi kutyaként, eredményes sportkutyaként vagy éppen, mint lavina-, mentő- (lásd a magyar Mancsot!), vakvezető- vagy kábító-szerkereső kutyaként szolgálja az embert. Minden olyan területen ott van, ahol csak elképzelhető egy négylábú segítsége. A kutyafajták jó tulajdonságainak bámulatos kohója. Talán ez az oka, hogy ma a világ egyik legjobban elterjedt fajtakutyájáról beszélhetünk. Általános leírása: Színe: leggyakoribb a fekete hát, sárga végtagokkal, továbbá lehet ordas és egyszínű fekete. Marmagasság: cm (kan), 55-60cm (szuka) Súlya: kg.

5 A spániel A spániel napjaink egyik közkedvelt, szívesen tartott fajtája. Bár régen szalonkavadászatra használták, ma már szinte kizárólag családi kutya, amely a világ minden országában megbecsült és népszerű társa a városlakó kutyabarátoknak. Ugyanakkor, ha túl sokáig hagyják egyedül, ez az energiával teli kutya könnyen válik destruktívvá és ugatva, tutulva követeli a gazda jelenlétét. A spánielek napjainkban igen változatos fajta gazdagságot mutatnak.; a legelterjedtebb angol cocker spániel mellett megtalálhatjuk az amerikai cocker, amerikai vízi, az ír vízi spánielt, a field, az angol springer és a welsh springer spánielt, a clumber és sussex spánielt; továbbá a King Charles, a Cavalier King Charles, a japán, illetve tibeti spánielt. Általános leírása: Színe: egyszínű fekete, vörös, illetve arany, kétszínű (fekete-cser, fekete-fehér, vörös-fehér) és három színű (fekete-fehér-vörös). A szukák magassága cm, a kanoké cm. Súlyuk kg.


Letölteni ppt "Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések