Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon."— Előadás másolata:

1 Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon csökkent a foglalkoztatottság. 3.A válságot követően kevés kivételtől eltekintve csökkent, Magyarországon emelkedett.

2 Szegénység 1.Magyarországon ma több a szegény ember, mint 10 éve. 2.A növekedés általánosan igaz szinte az egész EU-ra, sőt a romlás a hazainál jellemzően nagyobb mértékű… 3.…kivéve a többi V4 országot.

3 Oktatás 1. – Korai iskolaelhagyók 1.Magyarországon kívül szinte mindenhol jelentősen csökkent az oktatási rendszerből idejekorán kiesők aránya - a válság előtt, és után is. 2.A korai iskolaelhagyók aránya egy hajszállal az EU átlag alatt volt 2013-ban, de duplája, mint a többi V4 országban.

4 Oktatás 2. – Felsőfokú végzettség 1.A magyar mutató folyamatosan emelkedése ellenére továbbra is az EU átlaga alatti. 2.Csehországnál és Szlovákiánál magasabb a hazai mutató, de jelentősen elmarad a lengyeltől (miközben nagyon hasonló volt 10 évvel ezelőtt).

5 Innováció 1.A magyar mutató a válságot követően számottevően javult de elmarad az EU átlagától. 2.Magyarország mutatója félúton van a leszakadó mediterrán, és a szlovák, lengyel valamint a fejlettebb cseh és központi ország-csoport között.

6 1. Magyarországnak egy versenyelőnye van a V4 csoportban – a viszonylag fejlett humántőke. Mind a megfigyelt folyamatok, mind pedig a kormányzati intézkedések ennek a versenyelőnynek a csökkenését vetítik előre. 2. A foglalkoztatottság növelését és a szegénység csökkentését tartósan az oktatási rendszer fejlesztése tudja biztosítani. Minden területen találni követendő nemzetközi gyakorlatot – a lengyel példa különösen tanulságos. Összefoglalás


Letölteni ppt "Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések